Дали може да ми препорачате исклучиво логопед на опсег хотел Русија и Капитол? И конкретно име од кого сте навистина задоволни.
Знаете ли некои вежби за буквата Л? Убаво си ја кажуваше,зборува од 15 месеци,одлично ги кажува зборовите дури и буквата л ја кажуваше како што треба. Дали му е период,дали видел од некое дете ја изговара со меко л. (W ако ме разбирате) Кажувавме некои зборови прееска и по некое време ја кажа правилно така да мислам дека глуми,ама ако знаете некоја вежбичка кажете.
jas ne sum nosela dete vo timot a megutoa dvete devojcinja sto go otvorija rabotea vo gaspar i imav prilika da gi zapoznaam dodeka nosev dete tamu. Mili ljubezni posveteni taka da mislam deka ne bi zgreshile. Dvete posvetini na rabotata i uspeshni vo delot na logopedijata. Pa srekno
Возраста горе-долу е таа за изговор на гласот, но ви препорачувам да си посетите логопед да види за што точно станува збор, не пробувајте дома сами се додека не се консултирате и вежбите не ги добиете од стручно лице.
После колку време посета на лого,би требало да се насетува подобрување во изговорот(ш,ж,ч,р),за 6годишно дете станува збор?
Зависи од самото дете, колку се труди, колку сака да научи, дали редовно се вежба. Од лично искуство, гласот Р сум го добила и се систематизирал за 3 месеци а кај некои деца сум работела дури и цела година.
Индивидуално е. Конкретно мојов р од еден час ја извади, ама затоа л со месеци ја учеше. Вежбајте дома редовно.
Здраво. Препорачајте ми добар логопед, од околината на Карпош 4, Влае, Ѓорче. Освен весели зборчиња, немаат термини таму.
Здраво и јас ако може да се надоврзам за искуство со Фонацио логопедско-дефектолошки центар некој да сподели
-Pcelki -hrom -peperutka mislam deka kade sto kaza clenkata pogore vo gorce logoped Julija -K4 antiko logoped ljubenova - jas nesto ne sum zadovolna - poliklinika gorce drzavno -kalinka logopedski defektoloshi centar - vlae