Vazi. Nie cekame da se otvori termin. Inaku odime na privaten logoped no sakam da go premestam vo zavod. Nemame nekoj golem problem, osven dve tri bukvi samo.
Pa da, deteto vleguva samo so defektolog/logoped, roditelot nw ide so nego.. Saat ipol trae.. Ako vi e prv pat idete na pregled, procenka pa posle ve baraat za termin, zavisi kolku denovi vo nedelata.
Еден час трае сат и пол,? Ако е така браво. Кај нас трае 30 минути додека дете да се опушти да каже што работел дома и ќе помини часот. Мислам дека е многу малку време, но колку е толку повеќе од ич.
@24.07 фала ти. Ќе споделам искуство и јас кога ќе отидеме. @TheSecret проверувај си секој ден на мој термин сама, ако видиш дека има отворено звони одма кај матичната да ти закаже. Јас така видов. Инаку дур види сестрата кај матичната, ќе се испозафатат.
Nema odma go fatile. Kade pocnavte na privatno, zosto se predomislivte, mislam vo odnos na zavodot, zosto jas bas sakam od privatno da go prefrlam na drzavno vo zavod. Eve cela godina odi na privatno i od tie dve tri bukvi sto trebase da gi nauci samo r ja nauci i toa od samo eden cas, za drugive sve se vrtime vo krug.
Здраво,ќе може да ми кажеш каде одиш на приватен логопед? И колкаво е детенцето. Ако може да ми чредложите и другите логопед-Скопје?(може и лп да не испадне реклама) Моево е 4ипол има мака со Р неможе да ја каже,и Ш,ЖЦ-понекогаш..
Zavisno kade ziveesh vo sk ima golem broj na dobri logopedi cena im e od 500 pa mislam deka do 700 den od cas. Kazi vo koja naselba ke ti dademe pomosh
@TheSecret ај пиши ми лична порака. Не знам зошто не можам јас. Ти ветив ќе ти пишам искуство од заводот.
Dali moze I na mene da mi preporacate logoped vo okolina na Aerodrom - Centar. Mojot sin ima poteskotii so izgovorot na bukvata R?
Gi preporacuvam Interakcija plus, kaj Univerzalna. Moeto na cetvrti cas kaj niv nauci da go izgovara R.
@24.07 здраво. Ќе ти биде ли проблем да ми сликаш после 5 час што сте учеле. Ние почнавме, но оваа пуста корона. Во месец ипол втор пат групата од градинка е во изолација и има прекини. Ни дава и нас вежби и се слични со вашиве, затоа сакам да споредам. И да збогатам домашна работа.