Па јас повеќе сакам да си именувам луѓе, отколку предмети ама се наоѓа по некој бисер. Една касичка-крава од Џамбо ја крстив Божура. И така си ја викаме со мајка ми, кога ќе ја видам полупразна, секогаш и' викам - пак некој ја олесни Божура? Понатаму, компјутерот го викаме нагалено Компо. Компо понекогаш добива и чврги во мониторот, зашто е глуп, туп и едвај употреблив. Едно ланче со привезок часовник-пеперутка на времето го викавме Радодајка, оти буквално сите другарки сакаа да го носат и секаде прошета, ко маалско ку*виче. Едно ОГРОМНО плишано куче, јас го крстив Мендо. И ден денес се вика Мендо, а нема врска, куче си е, со огромни уши.
Па сите бамбуси се чуваат во вода За да повеќе стојат бамбусите само им се додава вода од време на време а не им се менува. Мојот досега направи 5 год. со оваа техника која ми ја кажаа во цвеќара
Мене омилената кукла ми се вика - Тике (нагалено: тикето,китето ) а имам уште една поголема кукла таа ми се вика Лорел
Скоро сите 57 плишани играчки во соба имаат име...Лавко, Цветко, Прци, Крцко, Будва, Ѕврцко, Бубу..Имињава ми вриштат ама тоа е...младост лудост.
Имам плишано папагалче(некој вид) се вика Гачо,и една многу сакана трзалица која се вика Фенчо(дека Фендер ) Spoiler Имињава ги заредив на -чо. Това би било
Хахаха на пример кучето мое се вика Були, касичката за пари слонче пантерот ми се вика Срценце така сестра ми му даде име што е најстрашно и моливите ѓи крсти сега ќе пишувам Со Цветко хахаха
Хахаа, немам именувано предмети со лични имиња, стварно звучи пресмешно. Никогаш не ми текнало нешто такво.