Арто Другарка ми има хаска (машка) и тоа име го има Досега не сум нашла некое друго куче на тоа име... BTW Арто ме асоцира на снег
Едни пријатели си го имаат крстено кучето Спасе. Па мислам дека не постои поидеално име. Одлично е. Јас да имам милениче би го крстила Ристана. Здраво, ова е моето желче Ристана. И Страхил ми се допаѓа, многу звучно име. Рипка по име Страхил... Не би ставила фенси име, не, не. Еве на пример, на други пријателчиња кучето им се вика Лана, а на другар ми внуката се вика - Лана. Па не бива. Други предлози - Луцифер, Матилда (ова за мачиња), Ташко, Смрдле, Ружа... сува лепота од имиња.
Хммм... Buddy? Leo? Melvin? Max? McCoy? Junior? Justice? Courage (the cowardly dog ) ? Howard? Andrew (na makedonski Andru ili Endru)? Marley(Marli)? Arthur? Merlin? Maylo (Majlo)? Lexis? Спојлер Iminjava mi teknuvaat od nekoi filmovi no i nekoi knigi LOL
Незнам што ме натера но ми се пуштаат и женски имиња: Aurora Casey Ebony Autumn Colette Echo Avalon Constance Eclipse Buttercup Daiquiri Elsa Calamity Daisy Emerald Caramel Dancer Galaxy Carnation Dandelion Genie Carob Dakota Giggles Carolina Dazzler Ginger Amber: This is a really sweet name for any girl lab puppy. The name means "brownish-yellow” or "jewel" and is an appropriate name that would perfectly fit a yellow or golden coat lab. *Somewhat similar name ideas: Brownie, Blondie Coco-Bella: She is a beautiful chocolate lab! This female Labrador Retriever name clearly reveals your dog's beauty and color to all who'll ask her name without seeing her. All beautiful chocolate colored female loves this cute name. Dutchess: This girl lab is indeed royalty; she'll treat you well and expects the same from friends and family. This title is fitting for a real noble girl holding a high rank in her family and her own right. *Somewhat similar name ideas: Princess, Queen Hazel: A name fitting for a dog with light brown or yellowish brown color. She will have the most beautiful brown eyes. The name is also fitting for labs with hazel eyes like the black Labrador. Honey: This female Labrador Retriever name is such a nice title for a yellow Lab. She is sweet, pleasant and remarkably fine. You will feel love and deep affection for this sweetheart. *Somewhat similar name ideas: Sugar, Sweetie Licorice: A candy that's usually black, this makes a great name for a black lab that is sweet as candy. She is popular among both children and adults and both boys and girls like her. It is hard to get a piece of this girl, when friends are a round. Missy: A term used to address a young woman or girl, your lab is graceful and elegant. She is the most charming dog with great beauty and will have several rivals. Misty: The best choice for a female silver lab, early morning will be her favorite time of the day. She is cool, tender and sentimental and loves to get wet. Misty makes the perfect name for a water-loving dog. Portia: The Latin word meaning "something that is given" or "offering" this female Lab name is ideal for a dog that was rescued or received as a gift. Portia was also a heroine in 'The Merchant of Venice" by Shakespeare. Primrose: Such a sweet name for a Labrador, this name means "Rosy." This name suggests enduring love, and signifies inconstancy. By calling your dog this name, it will tell her you just can't live without her. *Somewhat similar name ideas: Rosie, Lily, Daisy Saffron: This female Labrador Retriever name suits a yellow lab. Her yellowish color will resemble the hue of sunflowers or ripe lemons and brightens any room she enters. Talia: This Hebrew name means "Dew of heaven." This dog is a blessing from God and will always lift your spirits. Talia is also the Greek muse of comedy. When you are bored, she will create mischief just to make you laugh. Giselle Lady Midnight Gloria Lambchop Mildred Goldie Lashes Sahara Goldilocks Lassie Sandy Grace Lavender Sunshine Gretel Leila Wanderer Hershey Lemon Varsity Hilda Lilly Tiffany Lacey Mercy Violet. Спојлер gi kopirav
Шарко Нај наше име за куче ми е. Рекс исто, ептен ја сакав таа серија. Мене и Лаки(сречко на нашки) ми се она профи имања. И моето омилено Пука ептен ми е она кучешко име,ако имам куче Пука го крстам. Ако имате мачка немојте само Маца да ја крситете многу тапа ми е има Маца за мачка, неоригинално. Луцифер е ултра добро име за мачор
Јас имам неколку интересни ситуации со имињата за домашните миленичиња. Уште од мали нозе се гледало колку сум креативна, среќа што не ми останало ова со текот на годините, жива среќа! Со моите бевме на одмор во Маврово(имав околу 4 години), седевме во викендичка и сопственикот имаше преслатко црно и рунтаво кутренце, чинам пекинезер беше и се викаше Пико. И погодувате, нели !? - Секое следно кученце ми се викаше Пико. Мислам дека стигнав до Пико 3 и се откажав, т.е. добивме принова и им откажавме дружба на животинчињата низ дома. Едно време имав зајчиња, многу беа мили и питоми, од рака ми јадеа. Пар беа - бело и црно и се викаа Хосе Армандо и Есмералда. Мојот омилен и најразгален мачор - мачориште со големина на петмесечно бебе се викаше Ранду. ... нема потреба да продолжувам повеќе, м, нели?
Најмногу се смеев кога внук ми доби желче за роденден, и го крстија - Перса! Му личела на баба му, па затоа )) Хаос. Моите беа Марко и Бона. Марко беше жутеникав мутав прекрасен мачор, а Бона пинчерка смешна и кенкава, сега горда мајка на можда три легла кутриња. А ја ако чувам сега мачор, би го крстила Стојмир. Клот. Ко некој селски кмет
Кога се работи за мачор, јас би го крстила Шлеко. Ама некој добар, голем, дебел... Мислам, личи ли на малечко маченце да му го дадеш името Шлеко? Ама за да порасне во голем мачор и да се вика Шлеко, треба да биде прво мало маченце, значи мора на малото маче да му викате Шлеко. НЕ!!! Кога е мало викајте го Шлеки. Хранете го со конзерви, за да се здебели и да го исполни условот дебел. Шлеки Туна. Или може: Шлеки Сардина. Викајте го Шлеки! Close Enough! Па еве за женски од мене и среден род, додека е мало.... , за секоја буква по едно! Еве вака: вистинско име - додека е мало (нагалено) Спојлер Абла - Абличе (Аблич) Бојана - Бојанче (Бони) Викторија - Вики (Викица) Гордана - Горди (Гоца) Даниела - Даниче (Дани) Ѓеца Елена - Еленче (Ели) Жаклина - Жики (Жакич) Зумба : D Ѕвонка - Ѕвонче (Ѕвонкица) Ивана - Иви или Ива (Иванче) Јеонора хах - Јенче (Јени) Катерина - Катич (кате) Лора Љупка - Љупче (Буби) Мацарела - Маци (Маза) Нонка - Ноне (Нони) - Мјау Мјау. Њошкица - Њошкич (Њошка) Оливера - Оличе (Оли) Питагорова теорема - Питче (Пипи) Ресана - мwацка (Ресанче) Sweetкица - Sweet - (Sweety) Тинка - Тинче - (Тини(ч)) Ќ - .. Ушка Фросина - Фросинче (Фроси) Хипомитентара - Хипче - (Хипица) Цаци - Цеци (Цоци) Чавка - Чавкич (Чавче) Џокица - Џокич (Џокченце) Шамиринда - Шенце (Шенче) Гледајте ги тие во заградите, тие се поважни.
Сега незнам дали се работи за Сириски хрчак-долговлакнест, кратковлакнест или златен; Сибирски хрчак; Дварф- минијатурен хрчак Но, мене најмногу ме фаќа око за името Хани. (Но, само ако биде сириски златен хрчак) https://www.google.com/search?q=Syrian+ ... 20&bih=979 Syrian Hamster https://www.google.com/search?newwindow ... 4KtpPIKXu0 Dwarf Hamster https://www.google.com/search?newwindow ... ccKtHslp0g Sibirian Hamster Види кое најмногу ти се допаѓа и кажи Спојлер СЕКОГАШ КУПУВАЈ ОД МАЛО И НИ ПОД РАЗНО ОД ПЕТ ШОП тие од пет шоп се болни и по само 1-2 години умираат, ЗАПАМТИ животен век на хрчак е 2 до 3 години! Не тагувај ако умре на 2 или 3 години!
No problemo! http://hamsterguru.blogspot.com/2007/08 ... mes-f.html eve iminja (na angliski, sorry nemozev da najdam nashi iminja)
Дај кажете именце за моево ,,прасе,,,мал германски шпиц бел,машко ? Почнав да го викам Биби,така му е од педигрето и веќе се привикна и ми се оѕвива на Биби,ама малку ми е како женско именце и незнам како поинаку да го викам. Ако може да ми дадете предлог,за машко куче,би ви била благодарна.