Ноа,Лука,Давид,Матеј,Миа,Теа....не дека се лоши имињата,ама аман де секое второ дете се вика така,а демек ги ставаат да бидат поразлични Факт дека името не зборува за карактерот на човекот,ама сепак не би крстила мое дете у стилот на горенаведеното или нашите ни традиционални македонски имиња:Митра,Станка,Велика,Трајанка....
Абе ај ние што ставаме имиЊа од прАдедоВци, можеби тоа ни е пропуст, ама некој ја пропуштил цела наша граматика
Зашо бее?И јас си го мразам усвари! Океј,без лудби да биде,го мразам името Васка,Гулобинка. А од машките имиња...Станоја(де молим вас лепо,нели ви е смешно) Станојче...
А сакаш да кажеш дека прадедовците во градовите имале помодерни имиња??? И јас си го видов моето име неколку пати... хммм... Мене ми е убаво и убаво се изговара и пролетно е така Инаку заборавив и да го кажам името Теа, колку го мразааааммм... Исто така од приватни причини.
ГОНЦЕ ... ццц коа го слушнав името ке паднев у несвест одма ме потсети на несто грозно СЛИКИЦА... ова го имам слушнато кога работев у лабораторија и ми дојде пациентка со такво име ,се прснав од смеење ... Па подобро да ја крстиле ФОТОГРАФИЦА ЕЛВИРА ... исто така не ми е убаво КОНСТАНЦА - Кони ... зошто бе луѓе вакви имиња кога има многу убави и модерни имиња , или кумот ви се има скарано па ве унакажал со вакви имиња
хахахахаахаххаахахахаххаах лелеле ме изнасмеа со имињава мене не ми се допаѓаат , женски - СИНКА , ленче , благородна , веселинка - веска , стојанка....после тие ана , марија , елена , сања мислам цел свет така се вика машки - игорче , стојанче , љупче , николче ( тие што завршуваат на че ) , саше , ѕвонко , лука..