moeto ime 90% od forumov ne go sakale a jas ne znaev?!? vazno jas si go sakam!! ne e da mrazam nekoe ime do tolku ama ima nekoj so ke te presmeat i mese ke te zaboli od smeenje.na primer imeto na baba moja nikoj ne go imate kazanoTREBRENA a nagaleno BEBA!!!!!!moderni ti bile kumojte vo to vreme da ne se povtrovam so starite iminja ama ke nadopolnam i DOBRICA ziti se kolku e izgor losa pak dobrica
Не мразам имиња, а ни луѓе, не придавам никому значение до толку. Иритирачки ми се само Ана, Марија, Ангела, Ивана, Ивона, Мартина, Александра и општо такви имиња што ги има секое второ девојче. Заради тоа што се пречести.
Па не дека мразам некои име, повеќето ми се смешни. Можеш да мразиш личности, а имиња не. Дефинитивно првото заслужено место за најчудно име - Зденка. Значи, се раѓа, мало, убаво, слатко девојче и ти го упропастуваш и го смачкуваш како стопена зденка - го крстуваш Зденка. Чувај Боже од Зденки. Арно не ја крстиле Кајмак. Второ, често го имам сретнато во Струмица и околината, Гонѕа. Мислам, хелоууу, ме потсетува на ГОНГ. Гонѕа бе, Гонѕа. Сигурно и не знаела да си го напише до кај 4то - 5то, тешка буква е Ѕ. Паѓам од смеа на Харалампие. Како лампион абе, убав на мајка. Ламбе како ламба, па и порано ви текнува на една реклама - СКОКАЈЈЈЈЈ Ламбе... Е од тој период многу ламби испаднаа, пардон, Ламбиња. Сестра ми има чудно име, додуша јас воопшто не и го бендисувам. По желба на моите, го најдоа во старо црковно календарче и морам да признаам дека и е уникатно во секој случај. Ако го кажам, ми викаат леле што убаво име. Да бе. А да, да го затвориме постов со Летка - си летнав јас.
Најмногу Мишко, Митко, Мицко а уште повеќе деминутивите Мише, Мишо, Мице, Миќо не знам зошто ама глупо ми е некако да ги изговарам, не дека мразам некој со такво име туку онака глупа ми е некако таа комбинација на м со овие букви
Сите правилни имиња во демунитив... Димче, Благојче, Николче, Стојанче.... Што мислеле родителите? Дека децата ќе им бидат секогаш мали? Замислете некој набилдан маж се претставува -Здраво јас сум Горанчо!
Хахахааххаа ме изнасмеа па веројатно кога ќе се претставуваат без чо или че на крајот хахахахааххааха
Уф..навистина ме нервира името Виолета...Обично кога ќе слушнам Вики ме ваѓа од такт...не знам зошто етоа така ама ете..уууф...ме нервираат и старомодните имиња.. замислете бебе мало со име Благородна..ххх посебно ми се допаѓа името Патриција,Миа,Ина... би сакала кога ви имала девојче да си го крстам со едно од овие имиња..позз