Последно што слушнав е име Господин цццц добро бе што ли мислеле родителите.А типот се јавил и рекол добар ден ми треба МАрија(пример) и му рекле не е дома ама ќе и пренесеме кој ја бара?И овој рекол Господин,а од таму добро господине ама името?И овој ама името ми е Господин,мислам стварно до толку ли не размислуваат дека името цел живот се носи
Зборот ,,бесценети,, е кажан во друг контекст. А и ако го истражуваш зборот бесценет како што тоа го направи, треба да знаеш дека значењето не соодејствува со твојот пост. Бесценет значи скапоцен, нешто што нема цена. Зборот воедно е кажан и иронично, саркастично. Поздрав
Нема имиња што го мразам, зошто да ги мразам, има имиња кои ми пречат и не ги сакам Обично не ги сакам имињата на оние личност кои ме нервират и „МОДЕРНИТЕ“ Ми пречат речиси сите модерни имиња : Камелија, Магнолија, Леа, Теа, Миа, Исидора, Глорија, Леандра, Изолда ( ќе го бара Тристан )... Од машките : Иво, Киро, Мирко , Стојко..... Без навреда ако има некој што го носи ова име на форумот Да се надоврзам за женскиве имиња. Имаме убави македонски имиња, подобро да ме крстат Роза ( би ме викале Розе ) или Јагода, или Стојна нека е што се вели, наместо некое од горенаведениве имиња. Па добро, Леандра, Миа, Леа, Магнолија, ИСИДОРА , во која држава ние живееме, што сме христијани или католици ???? Или замисли Касандра , Есмералда те крстиле или Меѓи, по филмовите Господ да не чува ! Последниве 6-7 години, само ги крштеваат девојчињава АНА МАРИЈА. Двете имиња ми се убави,според мене нека ја крстат или Ана или Марија. Одлучете се за едно, католиците имаат вакви имиња. Сега имаат и Даниела ( како моето) ама сепак не е католичко, фала Богу Еврејско потекло има имево. Не дека е некое перфектно име , ама со го сакам . И било како да се викам би го сакала името. Понижување пред самиот себе е да го МРАЗИШ името, и уште да го изнесуваш ставот јавно пред другарите.
Значи го читав алманахот од друго училиште и кога видов има што да видам ххаххахааххахахаха СТАЛОНЕ леле бе па детето тоа име ќе си го носи цел живот...нели е залче?
Севда Јован Ева Петар Ива Дамјан Mила Илија Mартина Михаил Aнгела Mарко Mариа Mарио...итн Aко некој од форумов го има некое од ова име.IZVINETE.ама ова е тема за забава..!
Македонка, Тамара, Моника, Трајанка.. А од машките Симеон, Ванчо, Трајче, Горан и др. Не дека ги мразам само едноставнно не ги сакам..
И од машки и од женски имиња, најмногу ги мразам старинските, странските, и некои чклј-безвезни имиња, а од машките најмногу го мразам Дамјан. Се почесто го слушам имево денеска, а мене и не ми е нешто убаво. Како родителите да ги мрзело да смислуваат имиња, па рекле ајде Дамјан нека биди не е лошо. Од женските ме нервира Сара, затоа сите Сари што ги познавам се шмизлички, се извинувам ако навредив некој. ПС: Многу мразам кога мајка ми ќе ми речи дека човекот не се цени според името, бла бла бла...
билјана ванѓелица, личе, сите цветно-градинарски, а од машките стојко, страхил, цанко, фууууууууууууј Спојлер извинете ако навредив некого