Tамара, затоа што имево ми е баксузно! Други: Вања, Милица, Ангела... Глупо ми звучат. Машки: Борјан (си имам оправдани причини), Дарио, Димитар, Мартин, Немања...
Море не цветни, туку дрвени подобро од овие ултра модерниве , кои патем не се ни македонски добри 90% од имињата хаахахаха, значи едноставно не ги поднесувам имињата од типот на: Леа, Лина, Ина, Теа, Каја, Кјара, Луна, Лана, Леона, Сара, Ева, Ива, Миа, Мија, Мина, Ава, Михаела, Мелани, Леонтина, Валентина аааа ... и Тео, Лео, Леон, Лука, Давид, Горјан, Борјан (машки пак некако помалку ми текнуваат) ... А баш тие па што викате дека се бабински мене лично ми се многу поубави, и не ми се бабински само затоа што некоја баба се вика така, и ’’бебето Лина’’ некогаш ке биде ’’баба Лина’’ хахаха, име си е име, мене лично баш ми се допаѓа Стојан што гледам дека често е спонувано во омразените ама како и да е се надевам нема љутиш ако нечие име спомнав погоре. Аман де полека, па има имиња што ги нејќам па ќе си п0отрачарам малку, нормално, а што се однесува на пример до моето име, јас ги пролистав првите 20тина страни и успеав еднаш да го сретнам, можда зошто не е често а и искрено не дека е мое ама стварно е ем убаво ем македонско, ама како и да е и 20 пати да го сретнев пак немаше да се љутам. Не знам зошто се нервираш.
аххх МиаБеМиа. Сакајќи да проверам колку од имињата кои ги наброја се македонски тргнав во потрага по верско календарче , кое како и кај повеќето ми стои во кујна и секако не го најдов ... но најдов причина зошто да ти се лутам! Што ме тераш во ниедно време во кујна да одам.
хмм мислам дека нема такви освен може оние Митра,Томира,Голубка хаха имав таква професорка (имево повеке ми е смешно него ли што го мразам) ама ај да пишам нештo.
Името не го нагрдило човекот додека човекот сам не се нагрди. На ова ме учеше мајка ми кога бев во период кога не си го сакав името. Но и тоа помина, го сретнав неколку пати тука. Старите имиња можеби денес смешно звучат, но што можеш против тоа (освен ако ептен имаш проблеми па да си го промениш). Барем имаат корења Македонски. За да бидам на темава. Воопшто не ми е пријатно за уши кога ќе се запознаам со некоја девојка која се вика Мишел, Наоми, Рајана... (карикирам) а се презива со презиме на (в)Ска.
Мајками ми кажа, пред некој ден наработа сликала некој човек што се викал... Животин ! Унаказување!! а да... и имиња кои имаат „интересна“ реплика... на пр: Лидија. и на тоа ти иде: Качисе на к*ров и видија мислам