Kaме,Мирче,Коце..Исто така ме нервира и кога место Драган ке го крстат Драганче,или место Васил Василче...
Една моја роднина се вика Синоличка, кутрото девојче, како ќе ја викаат на прекар? Мислам дека го немам прочитано името тука.
Без никаква навреда МАРИЈА!!! Не знам дали зошто ниту една Марија до сега не ми се допаднала (мада глупо е да правам таква генерализација) батали тоа.. многу е мајко му стара често имево, секоја 2ра се вика Марија ебаго!! Тоа е тоа
Е не можам да разберам како мразете име поради тоа што ве потсеќа на некој.Не бива само таа личност така се вика.Инаку јас не сакам имиња од типот Стојанка,Цветанка,Петранка.Ивана не го сакам затоа што ми е многу често.
Барбара во Хрватска е често име, ама секако и другде го има. Мене ме потсеќа на бараба! А инаку кај нас едно дете крстија Хектор.Е ова па ме потсеќа на хектар. Никогаш не сум слушнала кај нас! Барем во мојот град сигурно не, во другите можеби
Same here! Како се викаш? - Марија.. Хеј,името? -Марија.. Здраво, јас сум Марија.. Имево е толку излитено..
Не мразам ниедно име. Ама не можам да разберам како може некој да си го крсти девојчето Езерка??? Кога слушнав не ми се веруваше дека постои вакво име.
Богами мразам едно име... многу ми е одвратно коа го слушам... и кај и да го прочитам го пљукам, најискрено... а тоа е името ДАВИД!
Од машките имиња Дејан. Толку ми е просто и селско тоа име!! А од женските Александра ми е онака пооодвратно...
Тихомир...ѕвездана.. Здраво јас сум многу тих..и ширам мир Здраво јас сум ѕвездана..накратко ѕвезда..лејјјјјјјјј
Марија.. толку е често ова име што ми стана веќе одвратно! Перо, Васко, Стојка, Павле итн... премногу се старомодни според мене.
Јас човек не мразам..па сега име..цц Инаку имиња кои не ми звучат добро се оние од типот Дивна,Стојна,Мирољуб,Гоце,Љуба,Александар,Драгии тн..знаете од оние старските.А поготово кога се дадени на деца. Пс..(Јас моево име како да не го сретнав тука? ) И што неможам да се пофалам дека е прозирно од никот..