машко Перо а женско Цеца, не дека ги мразам ама ми се грди не дека некоја таква или таков ми згрешил, едноставно не ми се допагаат имињава
Навистина не успевам да развијам емоција на омраза кон име, па дури и ако по теоријата на веројатност и‘ припаѓа на некоја биФша на дечко ми, или пак на комшиката која тресе пепелници на тазе испраните алишта, ни па на најнамќор касиерката во маалскиот маркет... Што е криво клетото име, пусто да загине ?! Никогаш не ги разбрав асоцијациите по допир од овој тип ...
Лично, да кажам има многу имиња кои неможам да ги сварам! Богдан-Богданчо, Стојче, Стојна, Рајна, Мирса, Перса, Добрица, Милица, Коце како коцка, Давид како да се дави, Давор како лавор(леген, корито), Загорка, Љупка, Винка, Копривка, Миљана, Смиља, Владица, Петкана, Фиданчо, Марјанчо, Стојан, Солунка по градот Солун или некој кој не го разбрал името па Слунка, или најлоша верзија Слумка , Зоран, Горан, Игор како изгорен , Бојан како избоен, Вера, Верче, Верита или Верка, Вероника, Викторија, Ратка како пиратка, Аница, Зорка, Васка, Кица, Сиљанка, Страхил како страчка , Доста , Правда, Ранка, Петрица, Гафронка, Миронка, Жиронка. Жирка, Живка, Ќирче................. А од овие поновиве Дамјан, Дијана, Елена, Анастазија, Албина.....и останати тракатанечки глупи имиња.
^ Во старо време тие имиња ги ставале, и ги има на наши баби, дедовци, тетки... Ја немам некое име шо го мразам, или можеби мразам поради личност некоја со такво име. А не ми се допаѓаат Мартина, Вероника и Милена.
od maskite tie od poodamna so gi stavale pavle,vase,mile ae ko ke bidat stari dedovci odgovarat a dodek se mladi so takvi selski iminja za smea se a pa od ponovite vilijam,leo luka,domenik
Љупка, Љупче, Бобан, Петре, Ѓорѓи, Илија, Киро... освен ако не ги викаат нагалено хаха боби,пепи,гого,иле,кире... има и др ама не ми текнуваат
Не дека ги мразам, ама многу ми е глупо ко ќе слушнам дека некој се вика така Тонка, Еленица, Ѓурѓа, Ѓурѓица, Георгина, Цвета, Цветанка, Стојна, Стојанка, Пара, Велка, Велика, Перса, Драгица, Гена, Лена, Леа, Лилка, Петкана, Анѓа, Микица, Милка, Дана, Доца.. (и моето име е меѓу овие ) Машки: Пере, Петре, Мишко, Најден, Жан, Митре, Митко, Борис, Мичо, Бранко, Бранимир.. Имињава од „адам и ева“ како за баби, дедовци им ги ставиле на деца