Kаме..Имав еден школски што се викаше Каме..Добро како можат вакви имиња да им ставаат на децата?? Или пак кога ке го крстат некое дете Кирјана.. Офф мори мајкооо... ми асоцира на некое бабе што си ја нема платено киријата
Порано многу го сакав името K\Христина,ама сега ужасно почнав да го мразам од причина што секоја втора се вика така.Истото и со Марија.Па зарем мора секоја втора да се вика Марија?!
Без навреда на некоја што се вика Мила,ама тоа име ме асоцира на некоја што се лигави ,некоја умислена.После,ме невираат Трајанка,Стојна,Стојче некако одбивни ми се. own:
Jelena23 напиша: Една моја роднина се вика Синоличка, кутрото девојче, како ќе ја викаат на прекар? Мислам дека го немам прочитано името тука. Синоличка де џурџевдан ...негде го имам слушнато ама сега не ми текнува од каде.. Шала на страна мене ми се допаѓа како име и ретко е сепак .. Инаку почесто е Кристина него Христина ....а и искористете ја малце интелегенцијата ако е Кристина или Христина немора надимак Кики , има уште милион варијации..
ване,јане,перо,стојче,гане,бранко,тасе,стојан.. галаба,горица,калина,тодора,борка,магда,светлана,саманта,милка
Во принцип не го мразам, ама крајно патетични ми се имиња (и презимиња) од типот: Вилијам Петковски, Долорес Митковска, Дајана Трајковска, Пол Митревски, Мајкл Станковски и тако даље... Мислам хелоуууу Ме крстија Павле ама сега живеам во Америка сега сум ПоУУл како во странство таа и дома, мислам хелоууу Не толку за наши иселеници, туку за домашни луѓе што немаат ни прадедо во Америка...
Секое име има своја убавина и свое значење. Она што најмногу ми оди на нерви се „сериските“ имиња. Во последнава година, секое второ дете се вика Јана, Сара, Андреа, Андреј, Теона итн.