Никогаш не би дозволила мое дете да се вика Сара ( no offence ).. Светлана таканаречена Светле Коцана <хахахахаахаха> драгата моја тетка Ирина. Ех ..Борче ( Маженце од 40 години ) Или пак ДаниЈел ( дај молим те )
Слободанка Спојлер Мразам една со вакво име, не го мразам имево заради неа..Мене лично имево не ми се допаѓа Maрија . Уште колку Марии ќе се родат? Си го прочитав моето име неколку пати , па и моето последниве години стана пречесто
...имаше една шегобијна песна која ја пееја друштвата после пијанка...кој ти го тури жено,кој ти го тури,името твое....кумот ми го тури мажу кумот ми го тури.... .имињата според мене многу се важни си ги носиме цел живот и не е исто ако се викам трајанка или бисера.на пр....секоја чест за македонските женски имиња ама дај малку да ги модернизираме...некако грдо ми личат,трпана,петкана,убавка, или оној глупав обичај ќерката или синот да се крстат по свекорот или свекрвата...на пр свекрва ми се вика правда,за среќа шо немам чупе,не би можела цел живот да биди како жигосана.... .моментално го мразам името предраг,тоа е човекот кој многу ме повреди во животот,.....
јас не можам да изберам најубаво и нај грдо име незнам зошто? Секогаш самата на себе си се смеам кога ке рчам РЕНАТА а тоа име е на мојата најдобра другарка, а не можам да ја кажам буквата Р и некако вика Лената ама мене ми е гајле некој и да ми рече да вика на цел глас ке викам
Ниедно име не мразам ама некои ми се глупи како на пример Богданка, Зафир, Рајко, Трајко, Перо, Родна, Рајна и други имаа ( без навреда )
Ниедно име не мразам,ама ептен ме нервира кога ќе лупнат некое странско име на наше,македонско дете....
Катерина не дека името е премногу грдо ама така се викаше бившата на бившиот па покрај незе морав и името да и го замразам -.-
мммммммммм не разбрав добро.. темава Ви е кое име го мразите(самиот наслов е груб,навредлив,за оние чие име е споменато и недоличен)?или како се вика бившата на дечко ви-гледам скоро сите тоа пишувале..
Имиња кои не ми се допаѓаат, вака подобро би било Жаклина, Севделинка, Мимоза, Климентина, а од машките, Панче
хмм искрено имињата како Ружа, Мирјана, Гордана, Светлана, Цветанка, Павлина, Петра, Љубица не ми се допаѓаат, без навреда ако некоја се вика така
Не мразам никое, туку има имиња кои не ми се убави. Мекна,Ружа,Македонка,Трајанка,Трајче,Столе,Павлина,Сташа,Мирјана,Коста,Борко... Без навреда ако некој се вика така
Овде беа споменати преубави стари македонски имиња и други понови , странски итн.Познавам многу добри луѓе што ги носат тие имиња. Секое име си е на свој начин убаво. НЕ Е УБАВО НЕШТО ДРУГО; ДА СИ ПОДМОЛЕН , СЕБИЧЕН, ДА ПРАВИШ ЗЛО И СЛ. ПА И НАЈУБАВОТО ИМЕ СПОРЕД НЕКОГО ДА ГО ИМАШ НА СВЕТОТ.