paa ne deka mrazam nekoe..ama ne gi obozavam iminata od stilot na cveta,rosana,zaneta,stojan,dimitrija... dosta mi zvucat zastareno...
Не ми се допаѓа името Милена од женските, а од машките Атанас. Не познавам луѓе со овие имиња, но од кога ги имам слушнато не ми се допаднале.
Не ги сакам имињата како Васил, Васко, Слободан(чо), (Далибор, Божијдар, (некако ми личат на српски)), и други стари имиња не можам да се сетам во моментот.. Од женските најчестите Елена, Марија, Ана (имам другарки со тие имиња, но не ми се свиѓаат), Вања. И не ми се допаѓаат долгите имиња како Александра, Анастасија, Викторија, Евгенија ...
Една моја братучетка се вика Руса. Никогаш не го сконтав името, а да биде потрагично - девојкава не можеше да биде поцрна.
НА патот десно од ДРАЧЕВО се наоѓа манастирскоот комплекс Св. Илија и има црквичка а во неа икона и тука ќе дознаеш за Руса Среда. Инаку некој е црн, некој рус, некој смеѓ, но бојата не е важна. ЈАС СЕ ЧУДАМ КОЛКУ ОМРАЗА ИМА ВО ЛУЃЕТО КОН ИМИЊАТА НА ДРУГИТЕ, А МОЖЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИ СО КАКВИ СЕ ДРУГИ ОМРАЗИ СЕ ЗАТРУЕНИ. подобро е да се искажуваме за нешто убаво, да си даваме подршка и љубов на овој форум, наместо некој да си го види своето име како на некого му е одвратно и го мрази.
^ А кој праша нешто за омраза ? Темава е кое име го мразите. Не значи дека ако го мразиш името и друго мразиш. Јас си го видов името и не ми падна воопшто глупо или се навредив. Секој има право за мислење, не ми смета мене. Неможе на сите да им се допаѓа. Се имам изјаснето во темава, извинете за офф.
тој што ја смислил темава грубо се изразил и плус извичник можел да напише кое има не ви се допаѓа мене не ми се допаѓаат старите имиња од прадедо ми дедо ми стојанка ,стојна на такви мислам има многу
Во психологијата на човекот е да се стреми кон среќа, а срце исполнето со омраза барем само и со имиња на голем број луѓе, веќе е затруено со некој вид омраза и треба да се исчисти заменувајќи го со благост и нешто убаво.
Името ми е Снежана и самата си го мразам не во вистинска смисла на зборот да го мразам но можеле поубаво име да ми дадат како помала сум викала дека ќе одам во црква ќе се прекрстам
Мене едно од омилените имиња ми е Снежана. Имено, јас по природа сум смеѓа со маслинести очи и изразито бел тен. МИ беше тешко да си најдам соодветна боја за косата и ми текна да се офарбам црна. Ја погодив работата. Прво што отидов на гости кај една роднина, таму имаше две мали девојчиња кои се шушкаа нешто, а потоа едното ми рече: Колку си убава, иста си како СнежанА, ОД СЛИКОВНИЦАТА. Е толкусе зачудив што во тој момент најубавото име на светот беше Снежана. И мислам дека насловот на темата е скроз погрешен. Ми се чини дека секој ги мрази поради свои причини луѓето кои ги носат тие имиња, а не имињата. Имам тетка која неможе никогаш да има дете, и таа се би дала да има едно девојченце или момченце, па макар да му го дадеме најомразеното име кое се спомнува во оваа тема. kiss
makedonka, ubavka, stojanka....mislam koj ushte stava vakvi iminja [mod-kirilica:3s8vt0zi][/mod-kirilica:3s8vt0zi]
Не мразам име, "мразам" личности, па не можам поради тоа да набројувам имиња но, како може бе дете да си крстат ГОНЦА ?
Руменчо -.- БОЖЕЕ ГОСПОДЕ!!!како може море така да крстат дете?!И кога ќе порасне како ке го викаат??Господине Руменчо?!?!