АнаМарија, Доротеа,Ивана,Бети,Борка,Рајна,Лепосава такозвана Лепа,шпански имиња кои "модерните" родители им ги даваат на своите деца од типот : Oфелија,Гвадалупе,Касандра ( океј реално не сум сретнала никој до сега со име Гвадалупе aма сигурна сум дека има xD ), Живка, Сава,Стојна,Рада, сите овошни и цветни имиња, а од машки може да се каже Стојанчо,Маринчо,Кире,Миле,Цветко,Милорад,Свето(слав,мир),Љубомир,Душан,Александар... и така натака...
Баш за ова зборував пред малку во една друга тема какви се имиња има ТРЕНДАФИЛ од кај се најде такво име па уште да се крштева бебе со такво име
Ќе ве тепам Тебе Кетринке најмногу Иначе Кристина и Христина Мразам две "другарки" кои се викаат Кристина и Христина, и автоматски ги замразив и имињава
Не ги мразам имињата ама не ми се допаѓаат ТРИФУН,ТРЕНДАФИЛ,КАРАНФИЛКА,БОСИЛКА,ТЕМЈАНА БЛАГУНА какви се имиња има
Вангелица, Стојна, Костадинка, Јасна, Срна, Донка, Саветка ... а од машките-Трајко, Венко, Цобе и.т.н.
Не го мразам ама сега дознав дека има име Твртко И кога го довикуваат какому викаат? Ела бе Твртко, да не ти ја твртнам еднаш?
Марионка, Лефтерка, Маријана, Трендафилка, Каранфилка, Лимонка, Јагода (и други овоштарско-градинаски), Драгица, Милица, Милка (и други таквии мило-драги), Петранка, Петкана, Трајанка. Од машките Лефтер, Трајан, Петко, Рајко, Трајко, Марин(чо), Ефтим, Милан(чо), Грујо... И најдобрите 3 (некои од нив ги спомнав во претходното мислење): 3. Ленкица (не Елена или Лена туку ЛенкиЦА) 2.Ванчо (би можеле да го крстат детето Иван) 1. Петранкица и Жанетин ( за овие подобро да не коментирам, поглупави од овие веројатно не постојат).
Јас си го обожавам името, а сретнав 2-3 кориснички кои напишале дека не им се допаѓа. Сепак се е до вкусот. Не мразам никакво име но има многу безвезални пак што ичч не ми се допаѓаат. Без навреда ама незнам како може некој децата да си ги крсти: Босилка, Лимонка, Запрена, Петранка, Јадранка , Јорданка, Фросина, Трендафилка, Каранфилка, Вишна, Јагода и други овошни и цветни имиња, Цветанка, Фиданка, Зонка ... Од машките: Ристо, Перо, Ванчо, Спасо, Бранко, Паскал , Воислав, Љубомир -,- ... Смачено ми е од честите имиња посебно Марија, Ангела, Александра (иако е убаво, пречесто е), Александар, Петар, Дејан/Дени.. А што се однесува до ''модерните'' и странски имиња незнам како може некој детето Лорета, Розета, Џесика, Маријанела, Касандра, Силвија да го крсти. Де бре луѓе, не се ложи имињата ама оставете странските родители да ги крштеваат така, во Македонија едноставно изгледа глупо ќерката Џесика да ти се вика.. Сепак нивно си е
Леле...пукнав! Животин? Потсеќа на животно. Веројатно сакале името да му значи нешто како „полн со живот“ но тоа повеќе личи на „животно“.
Пред извесно време дознав дека во земјава наша постои личност која се вика ГУДИЦА Не ми се веруваше додека не видов нејзина визит-карта. Чудесии, што да се каже!
Открив дека постои името Фотимир... Да се надоврземе на Станимир, Звонимир, Стојмир, Тихомир, работава испаѓа - помисли на некој глагол..или именка и додај -мир. Од гледната точка кај што седам во моментов, на памет ми доаѓаат Кафемир, Мобилмир, Маусмир, Уесбемир, Биромир (ова интересно дое, може ако иам син...), Прозормир, Цефкомир итн итн... Чисто онака.
од женски : Наташа, Катерина од машки: Томе, Горан-Зоран,Столе ...па почнав и да се смеам...не да мразам
Машки: Бодле, Крсто, Јонче, СтефанЧЕ, БлагојЧЕ, ДимитарЧЕ, НиколЧЕ итн... СтанКО, РанКО, ВанКО, ДанКО... Женски: Рилка, Становитка, Ѓенка (баба ми се вика така, ама искрено глупо е името), Ѓурѓа, Севда, Ѕвезда, Мирса, Перса, Лимонка, Цветанка, Гроздена... ухуухјј Имињава се ептен старомодни.... Се осеќам како на пензионерски собир
Што е,ви се повраќа од името Цвете, а? Цркнете Јас ги мразам Викторија,Драгана,Веселинка,Виктор,К(Х)ристина,Елена(тапа име)..