Оние постарските имиња сите ги мразам,но едно ми е дури несфатливо:една жена(на некролог прочитав) се викала Магдолна(Господе прости ми ако грешам,но стварно ова име ми е...одвратно)...Од овие помодерни да ги речам не ми се допаѓаат Михаела,Анастасија,Мартина,Соња,Маријана,Сузана и некои си такви имиња...инаку приметив дека на повеќе места набројано и моето име xaxa xD ...aма добро сега,не смеам да се лутам,сите сме различни и сите не сакаме едно исто...
Мразам едностави имиња како на пример Ана Толку ли ги мрзело родителите да смислат некое поасално име
Хехе јас на пример сакам кратки имиња, Нена, Ана, Нина ... а неможам да го смислам Валентина ( иако имам блиска пријателка која се вика Валентина и која е прекрасна личност, но едноставно името - бљак )...
Ивана, Марија дефинитвно најдосадни имиња ми се досега а не ги сакам и Захаријка, Загорка, Гроздана, Трена, Вуко-Сава а од машките Перо, Трајче, Здравко
Малку ми е чуден насловот на темава,не можеме да мразиме име,можеме да мразиме луѓе што го носат тоа име.Друга работа е некое да не ни се допаѓа.Мене нај не ми се свиѓа Викторија.Не знам поради која причина,ама ич не ми е убаво.Потоа,Ана и Марија ми станаа доасдни,секоја втора така се вика.Анстасија,Леа,Мила,лигави ми се некако.Да ја додадам и Бојана.Од машките не ми се многу допаѓаат оние постарите,Трајче,Цветко,Митре и Иван исто така.
Сања, Тања, Вања или,к како што некои луѓе ги викаат, Сајна, Тајна, Вајна. Па, ако се викаш Лања, ќе излезе Лајна.
Каја и Сташа дефинитивно ми се најодвратни имиња и ме плаши фактот што се почесто гледам мали девојченца куклички мали со толку глупаво име КАЈА, не можело да биде МАЈА морало да е КАЈА, како МАЈА СО ПЕЧАТНА ГРЕШКА.Mе плаши фактот што се шири како епидемија и многу девојчиња се унаказени за навек. П.С. Еве ископав нешто за потеклото http://www.babynamewizard.com/baby-name/girl/kaya и се надевам дека е скратено од Катерина,или темпераментна на санскрит, а не марихуана како што е во кубанскиот сленг.