Од машките - Филип,Вања а од женските Катерина,не дека имам нешто против името ама некако долго ми е,глупаво,ме живцира уф
Јас ги мразам Василка,Македонка,Богданка,Јованка,Елена,Рајко,Стефан,Живко,Светлана,Бојана,Зорана,Вања,Зоран, Ленче,Васка,Веронка,Виктор,Емануел,Трпана,Марица,Божана,Перо,Роберт,Лилјана,Благица,Љубица.....ги има многу.....
Епа сега.. ниту старите, ниту новокомпонираните ви се допаѓаат! А и тие што се некаде измеѓу (мејнстимот) не ви чинат! И сега ќе измислат некои нови, фенси имиња што нема да спаѓаат во ниедна од погоренаведените категории, и од толку што ќе бидат совршени.. сите ќе почнат да си ги крстат децата така, што пак води до - мејнстрим. Фак лоџик. *Нема име што мразам или што ме нервира (како што некои имаа напишано), ама онака антипатично ми е Зоран/Зоки.
Е сега више мразење, до толку не. За грдички имиња има многу, ама еве како име кое не го сакам би го издвоила Ана Марија. Глупаво ми е. Не знам зошто.
Не го мразам ама чудно ми е Сте слушнале за женско име Кирјакула? Пред некое време сретнав личност со вакво име...
Емилија, Марија, Елисавета...Бобан, Пане и сите што завршуваат на че.... wtf човек во години Борче (мајка му така си го викала)...
сите имиња во деминутив,старинските имиња(Крстана,Петкана,Славица,Ѓурѓица,Магда ти реков ми рече) и такви некојси имиња....
тие васка,стојан,рајко и другиве,се стари имиња и не им се потсмевам на старите.ама такво име да ставиш на дете е тоа више..
Не ги мразам, ама не ми се допаѓаат Ања, Леа, Теа, Миа. Овие имиња ми се повеќе како за куче. Ниту ми се допаѓаат новокомпонирани и невообичаени имиња.