Од женски имиња ги мразам:Марија,Ана,Софија,Стефани,К(Х)ристина (Зошто е многу чести секое 2 дете ги носи) А од машки:Фили,Дамјан,Никола (тија што е малку постари имиња)
Се сложувам со сите оние кои пишале дека е глупаво кога имињата завршуваат со че, освен нив некои имиња не ми се допаѓаат поради тоа како звучат, додека други затоа што нели ме потсетуваат на некого т.е има луѓе со одредени имиња едноставно не можам да имам добар однос колку и да сакам, па од таа причина не ми се допаѓаат тие имиња. (да не ги заборавам и застарените имиња) Во имиња кои не ми се допаѓаат како звучат ќе го вборјам и моето (од никогаш не ми се допаѓало, покрај тоа како звучи и затоа што е релативно често име) Некои примери на имиња кои не ми се допаѓаат од некоја од овие причини: Ивана, Иван, Елена, Моника, Илија, Наташа,Теа, Кристина, Марина, Никола, Петар, Ангел/а, Мартина. (додека Мартин ми е многу убаво) Нормално, ми се допаѓа кога ќе се случи некој исклучок и ќе се спријателам со некој за чие име немам најпозитивно мислење, зошто стварно не сакам тоа да биде пресуден фактор за тоа каков однос имам со некого. Мене лично не ми смета ако на некого не му се допаѓа моето име, може и зашто и мене не ми се допаѓа а и не е нешто што било моја одлука а и да не беше: така ствар на вкусови, чудно ми е некој да се лути ако неговото име не му се допаѓа некому или тоа да го навредува.
Ангела, Ана, Ивана, Симона, Катерина, Марија. Зоран, Горан, Игор, Дарко, Марко, Стефан, Сашо, Никола, Борче.. Предосадни и пречести имиња.
Ивана, Милена ,Александар, Борче, Сашо, Душко, Митре, Митко, Жарко, Симона, Соња, Љупка, Анамарија, Цвета, Мила, Марко, Зоран,Горан, Благоја, Васил, Лазе, Ратко, Дарко, Злате, Златко, Влатко, Наташа, Катерина, Ѓурѓица, Митра, Перса,Ленка, Маја....
1.Старите имиња:благуна, стојанка,станојка, Славе 2. Нај честите имиња: Ана, Марија, стефани, Филип, Мартина
ДукадинЧЕ СтојанЧЕ (јас го поштовам Стоилов но незнам што мислеле родителите негови кога му го дале ова име ?Дека нека да порасне 2м?)