polno gi ima posebno sega sto se "moderni " ilina, stefani/ja ,bojana,matea,darija,bisera, kalina-malina i site starovremski,
Се изнасмеав за некои имиња. Искрено јас не мразам ниту едно име па и оние старовременските некогаш биле во мода затоа и така ги крстеле децата, имам неколку малку чудни имиња како на пример Хари, Страшо (Срашо), Милутин, Зоја, Даворин, Лефко,Еленко, Вуке, Аспарух (колега на работа кој по грешка го нареков Ауспух), а да и јас не би ставила име на мое дете како оние старовремските како на пример Олга, Спасена, Балија ( баба Благуња), Салија (баба Савка), Паца, Доца, Верка, Ќиро, Столко, Ѓоко, Санде, Павле, Трипун, Љупчо, Драги, Драгољуб, Мето, Томе, Тони и др.
Нема име што го мразам,а ако е име на дете и името ќе го засакаш,да има некои имиња што не ги сакам,но не ги мразам.Па да е и пречесто,зошто да го мразам??
Пред некој ден на работа ми дпјде странка и се викаше АЦЗ, па мислам дека дома се тепале неговите како да се вика па ај три букви од азбука а исто така и ми дојде странка БРАНКО МАРТИН, мислев дека е едното е татково име ама после сватив дека човекот е со две имиња како Ана Марија... и така се карале мајка му и татко ми дали Бранко дали Мартин и искочило БРАНКО МАРТИН хахаха
Човекот го краси името,името човекот не,ама ете од една персона името ЕВГЕНИЈА/скратено ЕФИ ми е навистина одбивно!
Мира, Иљо, Ицко, Ристе, Јованчо, Тодорка, Персида, Јованка, Слободанка, Мара, Кољо, Љубомир, Ангелчо, РУЖА , Петранка, Стојанка и Стојан тандем ги мразам, Славица..... Углавно се шо е од памтивек. Едит: и главното го забораив -----ТРАЈАНКА. Трајанка бе. Какво име е тоа?? Као за да трае ли? Трај ќерко трај. Имај трпение. Ако го американизираме, е поубаво----PATIENCE.
Старски извадени од нафталин и сеа ѓоа ептен модерни: Василиј, Петра, Софија, Лена.. Оние ултрамодерни со три букви: Миа, Лиа, Тиа, Леа, Теа, Иан, Киан и сл.