Си го прочитав моето неколкупати,ама баш ми е гајле.Важно за мене и за моите тоа е најубаво,и плус тоа мојата најдобра другарка и наставничката што најмногу ја сакам го носат истото име Инаку и јас ги мразам старските имиња и баш ми се глупави оние идеи за крстување на дечињата по баби,прабабии итн.. A исто така ги мразам и имињата како Викторија,Александра,Симона,Кристина,Ана,Марија,Ана-марија,Катерина,Валентина,Теодора,Ивана,Соња,Сања,Бојана а од машките дефинитивно Александар,НИкола,Стефан,Филип и Бојан
Bravo za temava Jas kakoi ostanatite mrazam narodni iminja .. a od ponovite ne mi se dopagaat.. ivana..angela i dr. bez navredi
Мразам стари имиња Без навреда но тоа се следниве Тодорка Невенка Мирјана Трајанка Трендафилка Риска Блашка Славица а машки Стојанче Бранко Бобан
Хаха, го има и моето А јас баш си го сакам имево, порано не го сакав ама сега да Инаку не мразам никое име, освен што некои ми се антипатични поради поедини личности, како: Елена, Маја, Сања, Наталија. Старскиве пак ме нервираат, а гледам и повеќето од вас, дете од 5 години ко ќе го викаат: Живкоооо или Стојан(че) Греотичка ми е за дечињата.
Сите сте запнале за старинските имиња, а некои баш и не се старински како ги викате. Погоре прочитав дека некоја смета дека старо име е Мирјана . Поарно детето нека се вика Мирјана, отколку Кјара, Клара, Валерија, Леонтина, Шехерезада и какви се други странски имиња ставаат на децата.
Ели, Мими- заради одредени личности , а и мене тие старските не ми се допаѓаат како Трајанка, Стоајнка, Стоја , Петкана и името Жаклина некако ми е . А од машките кога ќе слушнам на некое дете како му викаат ЛАЗЕЕЕЕ леле ми се ежи кожата, или пак Трајко, Петко, Зоки,
Мартин ! незнам зошто али имево премногу го мразам .. Цветанка .. Ружа .. добро бе луѓе во градина ли ги породивте децата па такви имиња да им даватее Добро ајде секој со својот вкус ! Митко .. Трпе .. и уште многу од таквиот стил
Добро е никој не го мрази името Марко ФАЛА ! мене не ми се допагаат имиња како : Перица , Милка , мислам грицки чоколади и др... не е фер за децата ...
ИВАНА,ВИКТОРИЈА,КАТЕРИНКА,КИТА,НИКОЛИНКА,ГОЦА,ДИМИТАР,БЛАГОЈЧЕ, КИРЧЕ СВИРЧЕ ,ГОРАН,АЛЕКСАНДАР,ГЛИГОР,СТОЈНА,СТОЈАНКА,СТАНКА..........СТАНОЈКАА МИ СЕ ГАДИ ОД ИМИЊАВААААА ЕДНОСТАВНО БЉААААААААААККККККККККККККККККККК А ИНАААКУУ ГИ ОБОЖАВААМ ДАВИД И ЕМАНОЕЛА ! СТООООООООПП ЗА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ИМИЊА! [mod-tekst:1t18kjl7][/mod-tekst:1t18kjl7]
Прв пат сретнувам машко на форумов. Инаку не дека ги мразам, но не ми се допаѓаат имиња како: Илија, Зоки, Трајче, Соња, Благица, Теодора..и некои такви слични на нив.
Весна , Валерија , Жаклина , Магдалена , Мартина , Марионка , Светлана , Цветанкка , Сузана , а машки Пане , Горан , Лазар , Круме , Орце , Трајче ... без навреди за читателите mwa mwa mwa
Абе името си е на место, ем библиско, ама мене ме потсеќа на мачор. Секое второ маче е или Марко или Тошо