Имитација на животот (Ömre Bedel) [Сител]

Discussion in 'Серии и емисии' started by Dream-Girl, May 7, 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Имитација на животот или пак оригиналниот наслов на серијата Ömre Bedel e нова турска серија која наскоро ќе започне на Сител.

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Ај некој што знае нека каже дали е интересна серијава и нешто подетално околу неа :)

eliesaab likes this.
  3. ivinakit

ivinakit Популарен член

кога веке отварате тема за секоја серија пишете нешто +, а не само наслов. Па и копи - паст од википедиа нека е.

извини немам ништо против тебе, но сите гледаме реклами дека ке има нова серија, тука отвораме да дознаеме нешто повеке :!:

Twinkles likes this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

^Темава ја отворив за дискусија, да знаев ќе пишев, еве некој друг нека пише ако знае. :)
    Ми се виде интересна серијава инаку не ги пратам многу онака чат пат. :)

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

За серијата
    Џесур, единствениот син во фамилијата Гочерлер, по смртта на својот татко, ја превзема целата контрола на семејната компанија и ја добива целата контрола во регионот Антеп. Неговата фамилија е богата и се занимава со дистрибуција на злато во Турција. Оваа империја на злато која се простира во цела Турција, сега е под контрола на Џесур. Најважните личности во неговиот живот се неговата мајка Медиха и сестра Дујгу. Овој човек е вљубен во Икнур и неговата цел е да се ожени со неа. Икнур е убава, но сиромашна девојка која уште од детството е вљубена во Огуз, а живее со својот татко Акиф и со својата сестра. Таткото Акиф им должи пари на семејството на Џесур, па за да го исплати долгот, решава на Џесур да му ја даде раката на ќерката. Џесур е среќен затоа што конечно ќе се ожени со девојката во која е вљубен, но затоа па Икнур е несреќна затоа што се мажи без љубов. Ден пред свадбата, таа спие со Огуз и тој ја моли да избегаат далеку од Џасур и од новото семејство. Но свадбата ќе се случи. Икнур се жртвува и се мажи за Џесур за да го исплати долгот на својот татко. Но на првата брачна ноќ, решава на новиот сопруг да му ја признае вистината за Огуз. Бракот се распаѓа, а Џесур е решен да се одмазди. Мета на неговата одмазда е Омур, сестрата на Икнур која се подготвува за брак со Ердем. И токму тогаш започнува вистинската драма.

eliesaab likes this.
  6. Toprak

Toprak Истакнат член

Значи не можам да се изначудам кој ги измислува имињата на серииве !!
    Каква Имитација на живот, кога оргиналот е “Цената на животот“ или по наше би дошло “Колку вреди животот“.
    Или онаа Диви јагоди, кај ги измислија јагодите кога името и е “Сопатник“.
    Или Патот до сонцето, нема врска, името и е “Погрешен пат“.

Twinkles, Lovely93, Lella and 3 others like this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Вечерва после Судбината на Фатмаѓул, започнува Имитација на животот. :)

8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ги гледав првите две епизоди и ми се допаѓа серијава, дефинитивно ќе ја гледам. :)
    Џесур одвратен човек. :devil:
    Жал ми е за Омур и Ердем зошто стварно се сакаат и прв пар во турскиве серии што премнооооооогу си одговараат, срциња беа денес. :D
    Знам некој што ќе се случи понатаму, ме интересира. :wasntme:
    (извинете за мислењето едно под друго, ама времето за редактирање одамна ми е изминато)

9. Marossa

Marossa Популарен член

И јас ја ѕирнав,ми стои интересна,ама се надевам дека нема трагичен крај оти ми прекиснаа таквите :D
    Ако ми е досадно и без интернет,може да ја следам :D :lol:

Туку оваа Илнур што умре,стварно се самоуби или Џесур ја уби?

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Џесур ја уби.
    Мене толку многу ме заинтересира еве сега ја изгледав последната епизода. :D
    Уф овој Џесур какво ѓубре во серијава ме нервира, а во Опасна убавина немаше лош лик, ама ме разочара сега. :D
    Ајлин ќе го убие Џесур во последната епизода, а Џесур пред тоа на Џан (негов син и на Омур) ќе му каже дека му е татко, ама тој нема да го сака. Ајлин и Џесур ќе имаат ќерка, а Омур на крај ќе роди уште едно дете од Ердал. Ердал ќе умре, т.е ќе го убие Џесур. И на крај Џан ќе ја праша Омур кој му е татко и она ќе му каже Ердал и така завршува во болница, Омур со детето во рака, дедото и бабата и ќерката на Џесур и Џан таму ќе биде и така на крај, среќни, несреќни, тоа е.

11. Marossa

Marossa Популарен член

Ее Дрим,епа не ја гледам :D
    Многу глуп крај,сите испоумираат,секој има дете со секој :lol: Јас имав претпоставка дека Омур ќе се заљуби во Џесур и тој во неа,ама очигледно сум била грешка.

12. Polsko

Polsko Популарен член

Па зарем неможе да откупат некоја весела серија како што беше ''зет домазет'' или нека ја откупат ''gönülçelen'' преубава серија.

Lovely93 and sweet-star like this.
  13. celineparis

celineparis Популарен член

Многу ми е жал за Илнур што умре уште во првата епизода. После тоа досадна ми стана серијава. Ај кажете некоја друга интересна серија со таа глумица да гледам? :)

14. Toprak

Toprak Истакнат член

Оваа Илнур ја играше Џанан во втората сезона....ако се секавате на Џанан...канал 5 ја даваше и ја прекина во втората сезона. Во првата беше една црна глумица која направи пожар за да го убие тој силувачот незин и заврши како да умрела,а таа оди во Париз прави пластична операција и се врака во втората сезона во ликот на оваа Илнур, да се освети до крај на сите и никој не може да ја познае дека таа е Џанан.

15. celineparis

celineparis Популарен член

Да, ама ко да не ја даваа втората сезона на канал 5 или ја давале ама не знам? А на која страна ги гледате сериите? :)

16. Toprak

Toprak Истакнат член

http://www.natabanu.com/serije/spisak-s ... erija.html
    Canan - Џанан

на канал 5 ја почнаа втората сезона ама не ја довршија....јас ја догледав овде...првата сезона со првата глумица заврши во 18 епизода....од 19 почнува оваа со Илнур...

17. motavator

motavator Нов член

И јас имав претчуство дека Џесур и Омур ќе бидат заедно многу е интересна ама глуп е крајот.. |(

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Секако дека ќе е глуп кога Турците не знаат да направат добра серија со добар крај или пак серијата од почеток ќе е глупа, а после ќе биде многу интересна, или пак како оваа сега е многу интересна, а на крај жива досада, шпанските беа подобри, па и шпански научив од нив, сега веќе пола го заборавив, штета.
    Од овие турскиве нема аир. :lol:

Lovely93 and Polsko like this.
  19. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Интеρесна сеρија само Κаρадај си ја гледам ама сеа и оваа почнав, интеρесна ми е доста ми се две сеρии...

20. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Ја гледам..рано е да се каже дали е убава :D