Џесур од една друга серија ми е 100 пати пo омилен некако од овој Ердем што за ништо не го бива. Мене така некој 1 недела да ме остави и да не ми се јави кај е што е одма развод бре.
Ма ајде па и Омур па, земај го Џесур шом те моли ем дете и чува, ем и нуди пари, ем е убав. Се во едно. Ајде Џесур, ајдеееееее! Go, go, go, go Cesur, goooooo! А оној Ердем неможам да го поднесам, алал да му е на Џесур како ги трпи сите и како им од глумува, браво! Ма Џесур е срце, го обожавам и во фаца и во карактер!
За вкусовите не се зборува нели ама мене Ердем ми е многу пофраер од Џесур. Џесур во други серии изгледал подобро ама овде е прикажан како прав заостанат, традиционален турски сељак од истокот. Инаку Ердем е згоден глумец по мене, прав турчин ми е не знам како дало се секавате на филмот Север и Југ по наше а “Kirik kanatlar“ (скршени криља) каде беше војник во времето на размената на грција и турција и партнерка му беше Омур која исто беше учителка А Џесур да не зборам колку е одвратен во филмов,ми е онака, просечен на изглед...
Џесур сака жени кои не го сакаат. Прво се заака во сестра и на Омур. Таа од што го мразеше се самоуби или он ја уби не разбрав. Потоа традицијата било да ја земе сестра и ама Ердем го поеба па му ја зеде. Од лутина му го заеба живото на Ердем после првата брачна ноќ и пак се залетува по жена која не го сака наместо да гледа дека Ајлин умира по него. Толку е негативен лик во филмот, пола свет ке потепа за да дојде до Омур и пак ништо. До сега има истепано којзнае колку луѓе и уште ке убива и неможам да се изначудам како може да се обожава ваков негативен лик. А ердем што да прави и како да се однесува после 6 годи џабе седење во затвор.И пред тоа, он се радува жема е бремена а таа сака да се самоубе, сака да абортира, па се џитка по скали.....па уште којзнае колку стресови ке има и како да биде нормален. Најкрива по мене од сите е Омур кој требаше одма да каже што и се случи и ке беше “џа или бу“ и одаман ке се раатисаа од Џесур, а не да крие 70 епизоди за да може џесур све да потепа и да однесе во затвор.
И мене тој Ердем на нерви ми оди.Многу е антипатичен. .И на почетокот беше,ама сега уште повеќе.Со таа косата,небаре жена е.И та брадата..да беше христијанин,ќе си помислев поп е,ама вака
Аааа овде е пофин, признавам. Мене ваму ми се собра и однесување некое безвезе и гласот што му го дале ми е одбивен и косиштето...... Оваа серија ја немам гледано.
Мене и Ердем и Џесур ми се многу одвратни Ердем на почетокот на серијава ми беше онака неантипатичен но во последно време Инаку серијава ми е многу здодевна,ја гледам затоа што моите дома ја гледаат па не можам да се спротиставам и да гледам нешто друго,ионака цело време колку трае една епизода ја поминувам зборејќи колку е здодевно,се исто се врти во круг и слично
Изгледа на крајот од серијата сите ќе се испоубијат само Омур ќе останела жива, барем јас така слушнав.
Спојлер Омур останува трудна од Ердем и они ке се смират. Ердем ке направи со платену убици да го скинат Џесур,ама таман да го убијат доаѓаат луѓето на џеср и го спасуваат. Ердем оди во цвекара да и купи цвеке на Омур и го коднапираат луѓето на џесур и го носат таму каде што Ерден го копаше гробот и таму Џесур го убива Ердем ,го закопува и става лисја одозгора како да нема гроб туку шума. Ердем го нема неколку дена на крај читаат едно писмо не разбрав што е и од кого е ама мислам дека со тоа дознаваат дека Ердем е убиен.Тогаш Омур оди кај Ајлин и и објасну се од почеток до крај што и се случуваше и на крај Ајлин го убива Џесур.
Ајдеее живи глупости, сите доктори му гарантираа на Ердем не може да има деца а сега.... Филмот во глобала беше просечен , не ми беше нешто нај нај, сите ликови ми беа одвратни на чело со Џесур и Омур... Ајлин ми беше вистинска убавица и во телото е гром само на памет не чини многу и таа како му се понижуваше цело време на онај никаквиот Џесур ама ајде да не должам, сите гледаат различно !
абе ајде цела серија оваа Омур изиграва нешто чесна а уствари најголема Спојлер курва e!!!Најискрено така е!Од почеток до крај здосадија веќе сите ги врти околу малиот прст де со едниот в кревет де со другиот претераа веќе глупостии ја направија серијата..Единствено шо чини е слугинката и мајка му на Ердем
Филмот стана досаден. Шо е работата Омур, Ердем, Џесур, Дујгу, тетка му на Џесур, Разије, другата слугинка ... па скоро сите знаат дека Џан е син на Џесур освен оваа Ајлин. И овој Ердем изгледа во дупките за Цесур што ги копа сам ќе си падне. Поголеми глупости здравје.
Јас филмов почнав да го обожавам.. на почеток ми беше одвратен но сега секој ден го гледам... Омур само ја премолчува вистината и не му кажува на Ердем ... филм како филм бе. Прочитав овде дека на крај ќе умрат и Ердем и Џесур. За Џесур знаев, но за Ердем не
Ме нервира филмот, не го гледам веќе неколку епизоди. Омур не можам да ја гледам веќе нема причина да крие а таа продолжува по нејзино Таа е кррива за се!