Jas na primer za zensko bi ja krstila Angela Marija Bjanka ili Izabela.Tolku. A za maski Marko 100% ako imam masko dete ili Damjan.I Stefan e ubavo ama premnoguuuu cesto Steta so nemozam kerkata po mene da ja krstam hahahaha si go sakam imeto
Доколку некогаш (здравје боже) имам деца,сакам да имаат македонски и православни имиња,строго така или никако поинаку,ама сепак да не се ептен затапени некои,како некоја прабаба,(без навреда ве молам).
Sin mi ima staro pravoslavno ime ,koe mnogu retko se srecava... Ako ima sin -vtoro isto taka ima smisleno staro ime-Andon... Ako e kerka ke se vika Trena
Па ако е машко ке го крстам Марко,Александар или Давид,а ако е женско тогаш Александра,Марија,Магдалена.
Сара или Мила а за машко незнам, ќе му оставам на дечко ми и на неговите родители ако имаат некоја желба за име, според мене нема лошо име, сите ми се свиѓаат но одсекогаш сум си замислувала да имам ќеркичка па затоа веќе ми се смислени женските имиња
Машко ако имам би го крстила Петар ,Матеј или Марко, а женско дефинитивно едно морам да имам Антонија а ако се две здравје може и Милана
Машки имиња: Александар (иако знам дека е доста често, мене ептен ми се свиѓа), Мартин ...и женски: Ана, Кристина.
Zenski ke odberam od ovie tri:Leona, Una i edno makedonsko sto najmnogu mi se dopaga Ilina...a msko Luka ili Leon ako ne stavam zensko Leona
моите се викаат СТЕФАН И АНАСТАСИЈА а ако имам трето и ако е женско многу сакам ВАЊА или ЈАНА а машко ВЛАДАН..