Искрено повеќе сакам машки деца, па секогаш размислувам машки имиња, па така да, Едвард, Александар, Роберт, а единствено женско име што многу го сакам е Изабела али здравје , има време!!!
Ако некогаш дај боже имам деца желба ми е(сега за сега) ако е женско Наталија, Мелани или Дијана,а за машко па незнам можеби Лука ..искрено ниедно македонско машко име не ми остава онака силен впечаток,можеби Тони,ама бидејќи идниот мој свекор се вика така а мене многу ми е селски да си ги крстам децата по имњ на баба или дедо така да незнам.Има време
Баш би сакала еден ден да имам деца и тоа многу Машки имиња: Едвард,Емануел,Вилијам... Женски имиња:Амора,Миа...
Mојот син го крстив на свекорот старо македонско име под притисок на мојот сопруг детето првите шест месеци не го викнав по име ниеднаш сега после толку години тоа и не ми пречи многу.A женско име ми се допаѓа Eлпида.
А бре женски, ви ги читам постовите и се чудам, каде ви е патриотизмот за нашата земја Македонија, сите некако гледам сакате туги имиња, а нашите македонските се поретко ги има, јас здравје ако имам дечиња се знае дека ке ги крстам со македонски ПРАВОСЛАВНИ имиња на пример Филип моето омилено име, па Стефан, Крсте, Благој, Благица, Цветанка и.т.н... и никако странско име, ДА СЕ ЗНАЕ ДЕКА Е МАКЕДОНЧЕ ПО ИМЕТО
Сакам долги имиња за женско не знам зошто - изгледа да може секој и наскратено да ја вика Значи Викторија ми е фаворит, па Маријана, Наталија, Стефанија ...... не ми текнува друго тие се . А за машко не знам ..... Марко, Мартин е убаво име, Никола, Бојан ..... има мн убави машки имиња
женски : Ангелина, Ана , Теона, Леона. Клеона. Амелиа ... машки : Данте. Петар. Џорџе .. Лука. Тео ... Стели
Леле секој втор кај машки имиња има напишано Лука...значи нема да остане по ретко име туку едно од најчестите.
Женски:Алина,Ина,Џениса,Андуена,Бриана,Евелина Машко име :Елит,Диар,Дарин сите ги сакам па можда ќе станам мајка на 9 деца
Како би сакале да ги крстите вашите деца? Mene mi kasni 10 dena i edvaj cekam da odam na ginekolog da mi potvrdi bremenost Veke imam cela lista na iminja sto mi se dopagjaat i eve nekoi od niv. Preferiram iminja sto imaat znacenje a ne novokomponirani iminja kopirani od hrvatski sapunici mada sekoj si ima pravo da odlucuva za svoeto dete. Sara sto na evrejski znaci 'dama' i 'princeza' Sofija - mudrost Eva - zivot Stela - svezda Atina - bozica na mudrost Daniel - Gospod e moj sudija Stefan - kruna i dr.