Ми фалат идеи за машки близначиња 1) Марко и Дарко или 2) Марио и Дарио. Некој подобри идеи без библиски имиња и со помалку "л" во составот
Лелееее јас па сега сум без идеја за женско име. Ќе си пукнам а така бев спремна за машко. Сега девојче ама ептен без идеи сме
И двата предлози се убави ама некако првиот како да ми е подобар... Eве ти Горан- Бојан( или Бобан) не се баш слични ама убај ми се како за близначиња ( пошто Зоран веќе не крштеваат немам сретнато)
Kjara , Lara .Lea , Antonija, Sofija, Mia, Luna, Najda polno ubavi iminja jas ako bide masko pojma nema da imam za ime bez ideja
Жити мајка, доаѓате на форумов да ви кажеме како да ви се вика детето?! Ако некој веќе прашувате, не би било соодветно тоа да е фамилијата?
Јас барам инспирација. Фамилијата не дава креативни предлози. Само името на дедото го смета за постоечко.
А што е толку страшно да се побара предлог за име на форум? Повеќе мислења, повеќе идеи, предлози. Сепак родителот ќе го одбере името на крај, ниту форумски лик ниту фамилијата.
A што е толку лошо во тоа што некоја побарала идеи за име. Некој можеби не сака да си го крсте детето според дедо му, а нема некои имиња на ум, па сака предлози. На крај самиот родител одлучува, а не ние овде што даваме предлози.
@Momichka близначиња се твоите? Незнаев А мора да се римуваат? Јас би онака Ако веќе прашуваш, 1 опција
Не. Не мора да се римуваат. Барам инспирација... Пример ако се девојчиња ќе се Каролина и Кристина. Ако се машко и женско, Мартин и Мартина. И двете комбинации ни се изгласени со мм. Ама машки... Не знам, немам инспирација. едит: Инаку ако оставам на фамилијата или ако прашам било кој, секако ќе добијам одговор No.1 Васе и второ ќе е Спасе или Ване Не дека се лоши имињата, ама уште пред година и нешто се скарав со кумот кога ме праша кога ќе има Васе
Сакаш да се со рима? Мене тоа не ми се допаѓа, па ке ти предложам неколку што ми одговараат, но не се римуваат: Даријан и Дамјан Борјан и Бобан Огнен и Горјан (Се гледа дека не сум по модерниве имиња )
како што сум на паталошка, и имам мнооогу вишок на време, сите теми ќе ги пополнам како оче наш ќе бидеш благовремено известена. еј одлично ми дојде ова, фала многу, браинсторминг инспирација
@Momichka мене првата комбинација најмногу ми се допаѓа, Даријан и Дамјан, двете се многу убави имиња.