Ајде у ред е дете да каце Аце нели неможе уште убаво да каже ама возрасен маж/жена како ти што викаш баби е нема оправдување. П.с една случка пред да се роди син ми имав замисла Павел да се вика ми беше термин 13јули и ми се јавува баба ми и ми вика ајде ПАВЛЕ нели искача. И јас мртва ладна и враќам бабо тебе те чека муабет да си направите па ќе се роди. И од тогаш не го сакам тоа име.
"Шерифот" Стефани се вика? Гледајки ја на слики "замислував"дека името и е Ана или Јована. Она ептен нежно име имала. Срцка
Давид, Андреј, Алексеј, Ведран, Војдан, Матеј, Калин, Јаков, Милан, Максимилијан, Марин, Мартинијан, Јован...
(Vo posirokata familija ke ima naskoro bebe, pa imame zadaca od roditelite da glasame za nekolku iminja. Jas ja zemam zenskata strana, no tatkoto nesaka "stransko, moderno" ime ) Dali imeto Stela vi zvuci moderno, fensi, ligavo ili pak vi zvuci internacionalno (mada imeto e so latinsko poteklo) i moze da se vklopi ubavo so maledonsko prezime. Eve primer jas sum 31 godina, a vo mojot klas imavme devojce Stela, i nemislam deka Stela e od rodot na modernoto Melani ili Kiara, spored mene e internacionalno primer kako Meri, Aleksandra, Antonija ili Ana. Na kakvo mislenje ste vie?
стела -ѕвездаа во македонија незз баш малата на@joy1 ме изненади со името се си мислев дека е Ема или Меланија
Јас на мое не би. Пример го земам секогаш презимето ( пр.Стела Јовановска-не оди со нашиве). Ако сакаат мкд име на звезда-Звездана
Баш ми се допаѓа името зошто да не одговара на мкд презиме. Плус еве идеа и Антонела можеш, Антонина да не биде Антонија.
Ај и мене да ми помогнете. Наскорп во 7ми месец влегувам и сакам да си го одберам името на бебушката. Со ММ не сме баш едногласни, он едно сака а за сите други е комси - комса , ни му се допаѓаат ни пак не му се допаѓаат. И сега стварно сум збунета па ајде да вр слушнам и вас. Кое најмногу ви се допаѓа од наведените кои се во игра: - Лана - Бојана - Марта - Теа Едно од овие ми е мене омилено, едно е на ММ,другите пак ќерка ми ги сака (ако знае што сака со нејзините 3 ипол години) Вие што ќе кажете? М?
Добра опција е секогаш денот на раѓање да си го донесе името или некој празник +- околу денот. Така едниот мој син е Стефан, на денот се роди а инаку ќе го крстевме Јаков. Другото синче е Алексеј по желба на татко му, иако е роден на Божиќ и сакав Кристијан. Убави имиња има во календарчето Лана