26 Dena e mislam tocno bebeto. E shto gi znam ,zar Pisano e vekje imeto?! Nie duri denes bevme na cestito. Jas prv Pat odam kaj niv , ne se nesto bliski so mm(a jas neli skorasna nevesta sum). Znaci oni vekje zavrsile rabota. Ni rekoa nie sakame Stavre. Ne kazaa-go zapisavme Stavre.Mm im rece kako sakate taka. Jas pa bajram na um si pravam. Se utepav od mozganje
Се си мислам дека законски е 30 дена после тоа државата дава име само не верувам дека ќе чекаат точно на 30 ти ден да го упишат
I jas ne veruvam da cekaat do posleden den. Pisan e Stavre vekje.Kje videme bash utre,kje ide svekorot vo nasiot grad I kje dojde kaj Nas. Kje kaze on
Vcera doznav deka bebe e devojce i odma za ime se zapnav se mislam dve iminja da i stavime se mislam pomegu Marija Angela ili Marija Georgina.
Ако само се овие две тогаш би рекла за Марија Ангела некако поубаво ми звучи Ние за женско ако беше имавме име Клара ќе се викаше ,ама искочи дека е куре па сега освен Леон и никое друго не ми се уцртува во мозок ,нај вероватно и ова име ќе биде сепак е рано тек 14+3 недела сум ,само живи и здрави
Ме интересира со кое име би и се обраќала на ќере ? Марија или Ангела, доколку би било Марија Ангела?! Немој да ме сфатиш погрешно,само ме интересира како би и се обраќала
Во мое време беше популарно Ана Марија. Сите што ги знаев со тоа име ги викавме Ана. Одсекогаш се прашував зошто се ставаат две имиња, а кога некој ќе те вика ќе користи само едно
Мене искрено не ми прават мерак две имиња. Пак ќе треба со едно да му се обраќаш зашто додека ги кажеш двете... Тоа си е мое мислење.
Е не е така за презимињата Барем јас по потреба си го користам едното или другото, секогаш се претставувам со моминското и ретко кој ми го знае тоа на мм, дури и јас го заборавам само проблем ми е кога треба со полно име/презиме да се потпишам, во ниедна графа не ме збира ^сега со овој памет не би додавала За името. Ана Марија пак ми има рима па ОК ми е, ама предлозиве на членкава ми се... само со едното секако ќе ја викаат или кога она ќе порасне ако и е желба дел од луѓето да ја знаат Марија, дел Ангела па може и двоен живот да води
Sekako deka so ednoto ime ke ja vikame,ova e moja nekoja cudna zamisla moze i samo ednoto da i go stavime sakav samo da slusnam nekoe mislene plus fala vi.
Во последно време мислам поратко им ставаат две имиња, ама еве некои имиња од мали братучеди/комшии/познаници: - Ева Марија, Ана Марија, Ана Софија, Ена Белла. (Белла со две Л...Не ми е нешто звучно имево Ена Белла, и плус девојчето ја викаат или Ена или Бела, а никој целосно). Исто и Ана Софија, повеќето ја викаат Софи...Само мајка и кога ја кара и се обраќа со цело име А машко само едно познавам со две имиња Леон Александар...Ама живеат во странство па не е толку чудно таму