Те бре во мисла што не ставате вака, еее требаше за Мишел да си молчам Инаку јас за имиња, па верувам и повеќето сум многу субјективна, ако не ја сакам личноста името ме можам да го смислам, што не важи и за обратното
Posledno ime sto cuv na bebe sto stavile a ne sum go cula bese Marlen Inaku sin mi isto ima postaro ime u temava go nemam cueno, a kerkami e so kratko ime isto staro ama u denesno vreme gledam se pocesto go stavaat ..nema da gi kazam da ne me poznae nekoj
А ја би да прашам дали е поубаво Ангела или Јана? И двете наши имиња, а сепак што би рекле модерни... Сепак, според вас кое е поубаво?
Мислам дека Јана беше најчесто давано име на девојчиња во 2017, заедно со Сара. Има зошто, навистина е убаво името а и Ангела е убаво име. Поубаво е тоа што тебе ќе ти "легне".
Двете деца ми се со постари имиња, Евгенија и Неда. Јас сакам стари, македонски имиња. Да имав машко Наум ќе беше Диона, Миона и такви сл имиња не ме бендисуваат ама се е ствар на вкус. Едит- меѓу Ангела и Јана јас Јана би избрала
И јас сум за Јана. Да имав ќерка така ќе се викаше. И Ангела е убаво име, ама Јана повеќе ми се допаѓа.Јас воопшто не придавам важност на тоа дали името ќе одговара со презимето. Битно ми е името да ми се допаѓа.
И двете се многу убави, види кое повеќе ти одговара со презимето или чие значење ти се допаѓа повеќе.
И двете ќерки ми се со модерни имиња @kukla21 И името на ќерка ми ( втората) е доста споменувано на темава како досадно, име на куче, име што не одговара со македонско презиме и сл. Ми поттикна љубопитност дали нашите ќерки имат исто име?!?! Заради анонимност и двете си молчиме