Не сaмo зa 2017тa туку зa пoследните 4 гoдини. Сaрa е или втoрo или третo нa листaтa нaјчести имињa. Прoчепкaј нa нет, ќе нaјдеш. Еве ти нa пример зa 2016: http://www.femina.mk/новости/занимл...-имиња-за-бебиња-во-македонија-во-2016-година Јaс нa пример знaм еден куп мaли девoјчињa штo се викaaт Сaрa
Neznam dali citas unazad so se pisuvase.Za nekoi iminja moderni so bea spomnati,se izjasnuvaa deka im asociraat na kuce,mace.Od taa pricina mnogu clenki nesakaa da kazat kako im se vika deteto deka prethodno se pisese deka se iminja za zivotni.Zatoa i pisav na clenkata,na sega sekako.Patem mene Imeto so i bese pisano mi e preubavo ako mislese deka i kazav deka mi asocira na kuce greska si
Па што знам, Сара ми е име кое се става во било кое време, секогаш, но не пречесто... Јас знам девојченца Сара, но се се поголемки, бебе или девојче до 2год одамна не сум сретнала да се вика Сара...
Јас имам сретнувано повеќе девојчиња што се викаат Сара. Па и големи девојки во близина знам неколку со тоа име. Кај нас изборот беше помеѓу Сара и Клара, ама се одлучивме за второто
Не не погрешно ме сфати.Тебе те цитирав ради Дариа дека си го ставила ради дар од Бога.Син ми се вика Даријан без никакво значење го ставив зошто убаво ми звучеше.И не не би се срамела да го кажам името па макар и Митре Трајко Станко да се вика.За нас се најубави имињата на нашите деца.
Pa toa i znaci,dar od Bog,daruvan.Isto taka i bogatstvo.Taka da moeto bebe si se rodi so imevo.10god e cekano i imevo i prilega najdobroKo so kqza voopsto ne e ubavo koga ime na dete se sporeduva so iminja na zivotni.I na majkite ovde ne im bese voopsto ubavo radi toa ne gi bi pisaa iminjata @mariz preubavo vi e imenceto
Јас само да кажам дека не ставаме ние имиња за кучиња, туку тие што имаат кучиња ставаат имиња за луѓе
Фала и мене ми е преубаво Дарија, па и без Ј Дариа. Исто така и Даријан, Дариан, многу убави имиња ми се Јас кума сум на девојче со тоа име, не го дадов јас името, мајката си го даде, но не е битно тоа, името е преубаво, без разлика што точно значи
И јас знам дека Даријан означува дар од бога, исто и Теодор, мм не сакаше да чуе за Теодор иако мене ми е многу убаво имево, во игра останаа Теофаниј и Даријан и попуштив и оставив на мм да избере. Здравје боже ако имаме второ ке носи едно од овие имиња Теофаниј/a зависно од полот или Анисија . Не му попуштам по втор пат
@mariz во мое опкружување секое второ е Јана, а трето Сара, Каја, Ана, кој како роди бебе тие се тие што ги ставаат.. Во цело друштво исто се викаат девојчињата, па и машките Марко, Давид, Лука, Петар и по некој Стефан, Матеј..
Може така се погодило, ни едно помало девојче до 5год Сара незнам.. знам поголемки, па и големи над 20 год... Тие имиња се чести, ама не ми преовладувале многу во еден период, туку секогаш ги има, во секое време некој ги дава, имиња кои не здосадиле, кратки, убави Само Каја па ни едно незнам... а кај машкиве би го додала и Дамјан Во мое опкружување па нема двојчиња со две исти имиња, се е шаренило, Ева, Јана, Стефани, Сара, Уна, Милица, Бисера, Илина, Мила, Дона, Луција, Клементина, Петра, Симона, Лана, Лара, Теодора, Надја, Ивона, Калина, Дарија...
Незнам дали имам пишувано, ама ќерка ми се вика Сара по желба на мм, а сега ова што непрестано мрда во мешко здравје боже ќе се вика Андреј по моја желба. Секое име е убаво ако родителите си го одберат.
Сара и мене ми е многу убаво, јас не би го ставила само ради Р-то. Инаку се зачудив што е второ најчесто ставано име, одамна немав чуено мало дете така да се вика. Син ми е Никола и иако не ми беше едно од омилените имиња (си го доби по празникот), сега ми е најубаво од сите.
Да се произнесам за Сара Во мое опкружување има само една Сара која е над 20 год. Ниедно новороденче не сум слушнала така да се вика. Е сега има една важна разлика тука: Сара ја имало пред 20 години ја има и сега и ќе ја има,за разлика од Лана и Лара за кои баш и не сум сигурна дали ќе ги има во иднина.
Туууу, јас ептен неинвентивна сум со имево на детево. Секое второ Јана се вика Ако, мене ми е најубаво. А и не и треба уникатно име, кога она си е посебна и најубава
Син ми се вика Викторијан,мм ја изрази таа желба ште додека бевме дечко и девојка. Ако имаме девојче бирам јас,ако е машко Викторијан. На почетокот се мислев ауу,како,што.. Сега ми е најубаво на цел свет. Иначе во мое опкружување имаме 2 Сари,Пелагија,Јустина,Василана,2 Матеј,2 Михаел.Кирил.