Еј остај Ми падна на памет зашто во модерново време све се става, па дури и вакви имиња ископани од нафталин.
Nestor isto moze na N, iako moe mislenje e da ne forsirate da bide na N, iako se bliznacinja sepak sekon si e individua za sebe... trgam od sebe da imam sestra bliznacka ne bi sakala da sme si kopii i senki edna na druga ...
Кај внук ми во школо има близнаци што се викаат Димитар и Димитрија. И јас сум за Наум,од сите најмногу ми се свиѓа. Иначе и Никифор познавам.
Здравје боже кога ќе имаме ние старомодни ќе бидеме некое старо убаво македонско именце сакам и по некој светец да е. Некое специфично.
Многу предлози сте напишале ви благодарам. Му ги прочитав и на маж ми и на двајцата ни се допадна Ноа, а нему плус му се допадна и Наум. Јас сум воздржана околу Наум. Никола сигурно би го викале Нино. Нино и Ноа Убаво ми звучи барам сега за сега. Како што пишале погоре и јас уште стојам на тоа да се со поинакви почетни букви. Иако се близнаци сепак они ќе бидат различни личности. Има уште малку време или ќе остане Ноа или идеме со Илијан, Илин, Иван, Даријан, Дарио. Ќе видиме како ќе ме удрат тогаш хорманите Мене баш симпатично ми е кога ќе видам близнаци со различни букви и имиња отколку со исто име.
Никола највероватно би го крателе на Коле или Ник/Нико. А Никола дефинитивно е задолжителна опција или? Баш е слатко близначиња кои имаат слични именца Можете на пример Николај и Алексеј ( па скратено Ник и Алек ) Необично а впечатливо име е Доминик. За вкусови не се дискутира, но името Ноа мене ич не ми се допаѓа
Заради тоа кратење на имиња ми се расипува кејфот. Ако едното отане Никола тогаш ќе се карам ако го викаат Коле или Николче. Никола и Дарија ни се омилени имиња за син и ќерка ама со еден удар се фатија двајца мушкарци и малку ни го променија планот хахах Не е задолжителна опција Никола ама веќе потсвесно така ми влезе името и затоа остана од порано. И маж ми вика како тебе дека послатко и симпатично му било да се со иста буква, а јас не се сложувам. На крај може и Никола да испадне од игра. Може Дарин и Илин, Даријан и Илијан, Јован и Јаков. Има многу убави имиња.
Најубавиот период од бременоста ми беше одбирањето на имиња. Сите три до последен ден имаа име кое на крај не го добија Како и да е, бирајте си име кое има симболика за вас Можеби денот на кој ќе се родат ќе ги донесе имињата, празник близу до денот и сл.
Vo skopje taka ne gi kratat, ama zatoa nikolCE postoi kako opcija Jas poznavav nikola so nadimak koko
Искрено Дарин ми е во план за второ машко така да навивам за тоа име. Исто и дамир ми се допаѓа. Наум го премолев мм ама не сака Ноа е прекрасно име исто така. . Можеш и Марин Марио Максим. ..
Никола во Коле ми е својствено за Охрид. И јас за Скопје не знам такво кратење Златно име Никола, Коле да го викаш од милост!!
За Коле не знам, ама Кољо викаат. Во Скопје, на скопјанец од скопјани Јас мислам ич да не се замарате за кратенки, ако вие решите да го викаат по цело име детето, така и ќе го викаат. Може на почеток да се расправате, ама кога ќе потпорасне детето, само ќе си нагласува кое му е правилно име и така ќе бара да го викаат.