Мене па сите имиња кај дечиња ми се убави ама кога треба да бираш за свое дете како ниедно да не е доволно добро Треба пред Илинден да се родат и затоа Илин и Илијан ги спомнувам. И Дарин исто ми е убаво. Среќа кумовите не се мешаат инаку не знам што ќе правевме и со нив. Од Никола само Нико и Нино ќе дозволам кратење инаку не. Јас па кога си го галам мешко на едното му се обраќам со Никола а на другото со синче. Едвај чекам да се одлучиме па и другото да си го викам по име. На крај може по две имиња да добијат хахах
хаха баш уште прв пат ко те читав помислив да беше шпањолка полесно ќе ти беше - ќе им дадеше едно од 3-4-5те имиња исто хаха некое си Хуан/Мигел/Анхел... хаха шала на страна, пред се со лес и да не известиш како на крај сте одлучиле има време ехеее уште 100 пати ќе менувате и јас до крај им зборев во стомак со едно име и на крајот други имиња добија - сите тројца и гални мешко Е да, во Охрид Никола немат - само Кољче. Ни Наум - туку Номе.
Свекор ми се вика Наум сите го викаат Нале . Ние се одлучивме за Андреј, нема да има кратење ама ќе има на крај едно -ЧЕ.
Николина ^^ на комшивката детенцето се вика Борјан, за другите не знам, ама мајката од милост Боцко си го вика