Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А ти знаеш дека нема некој така крстено?!

Убаво пиша @fana, ај да пишеш не ми се допаѓа, ама твоите коментари секогаш содржат потсмев. Не било наше дрн дрн.. наше е Стојанка, Трпана.. па не чув дека ти нив ги сакаш. Сепак си гледаш "модерно".
    Сите некако паметни за другите.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Кој како му е убаво така нека си го крсти детето, малку е важно дали на народот му е убаво или не.

Какви чудни имиња има по светов ехе, Кевин,Карло и Џемиле можат вода да им носат :D

Мислите на Ким К. и беше гајле ко му ги даде нај чудните имиња на нејзините 3 деца North(Север) Saint(Светец) и нај малата ќерка Чикаго а презиме им е West(Запад) замисли нај старата ќерка е Север Запад :o
    Или пак сестри и што им ги дадоа имињата на ќерките, едната е True(Вистина) а другата Stormy(Бурна)
    Или пак од Адам Левин големата ќерка е Dusty Rose како би дошло во наш превод (Испрашена Роза) :lol: еве ми текна за од Гвинет Палтроу ќерката Apple (Јаболко)

Нај важно е да се здрави и живи а тоа дали името е модерно,старско,не вообичаено или традиционално мало важи, нели свако чудо за 3 дана.

На anetass, Tan4ence, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.150
    Име е како не:)
    Здравје ,брат ми ако имал син така ќе се се вика :)

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не бе, само кај нас се даваат "чудни" имиња.

На stevemila и ane.bella им се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Македонско име кај ромите не е новост, голем дел од нив и се декларираат како македонци, а дел и се православни. Така што понормално звучи, и така живеат тука.

@kukla21 па гледам нормално име, да, значи нормално и наше, тука е разликата. Со потсмев е навистина зашто останува македонското презиме а ставаат странско име. А пола од нив се оние хардкор во срцето македонци и најголеми верници у свет, ама ваму детето мора да има америчко име Макс или Брајан.

Со муслиманско име немам чуено дете од мак. фамилија, не им е изгледа доволно фенси :)

@ane.bella зарем сериозно треба да се споредуваме со познатите фаци? :^) Тие се сѐ освен поим за нормално!

На azelea и An-na им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па наши се и Трајанка, Стојанка, Трпана.. понаши здравје.
    И што ти менува тебе ако некој ср вика Карло?

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Нит е нормално детето да го крстам Џесика, нит е нормално да го крстам Стојна, крај на приказната.
    Не ги разбирам овие што форсираат амерички имиња, ни оние што гледаат по секоја цена да е старо мак. име, макар и Трпана била.....
    И во наше време не беше секојдневно да се ставаат вакви смешни стари имиња како Стојна,Тодорка и.т.н, оние кои сепак ги крстиле така се срамеа од имињата и смислуваа покомерцијални кратенки.
    На нас родителите секако ни се мили,како и да се викаат, а во школо сигурно би наидувале на потсмев.

На malifesent, Harper, Tan4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А зошто да им се смеат? Што е разлика меѓу Џесика и Стефани на пример?од кај знае мало дете дека Трпана е "смешно име"? Внучка во школо има Благуна, па не сум ја чула да и е смешно. А родители сум чула. Децата од дома го учат тоа да се смеат на имиња. Небаре има нешто смешно. А Трпана, а Џесика или Билјана. Име.

На Leat, stevemila, ane.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Во мое време имаше едно девојче Тодорка и ја зезаа, деца од основно разбираат и тоа како .
    Има и стари имиња, а убави, на пример Лена, Милица, Јулијана , Никола, Иван и.т.н. Ама Трпана, Стојна, Стојанка и Митра,Трајан,Стојко :x.
    Џесика, Тифани, Стив, Бенџамин,Џек :x.
    Стефани/ја , тоа име и во мое време го имаше.
    До утре зборите , ама е смешно!
    На родителите секое име им се омилува, а од страна гледано е смешно.
    Да ме крстеле Митра , тоа не би им го простила на родителите.

На malifesent и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пак не ми е јасно зошто би се смееле децата? Што значење има Стојна за да се смеат?

11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Трпана да трпи, Стојна, да и стои, Трајан , само да трае, дали може името да има поглупаво значење ?

На malifesent му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Секое име има значење, а смешни се само овие?!

13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Да.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    (facepalm) дете од 6 годину гарант знае да интерпретира пази па да не. Дома ќе слуша мајка/татко и ќе му е "смешно"..:clap:

На ane.bella, didisi и Annath им се допаѓа ова.
  15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Не зборам за дете од 6 год, за осмооделенци зборам, дека децата немаат влакна на јазикот. Блазеси им на вашите деца , мора да има и по некој родител од "другиве", како мене на пример ;).
    Пс: ако мало дете не знае да интерпретира, тогаш родителот што му го дал тоа име знае.
    Фала многу пријатно!

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    ^^имам блиска другарка Стојне (секако по баба некоја крстена), баш ми е фенси и не знам некој да и удирал потсмев за името.
    Братучетки имам Ѓурѓица и Славијанка (двете по баби) двете си го сакаат името, со тоа што вторава има 300 надимаци ама од други дадено.
    Моите каде се кумови девојчето го крстија Петранка (нивна желба беше) никој никогаш не и се смеел.

Многу предрасуди вистина имате.
    Не станува збор дали лично на мене ми се допаѓа името и дали јас така би крстила дете, ама има кои крстат и која сум јас да удирам потсмев и да барам синоним, па и на 6г дете да му објаснувам карактеристики, бидејќи тврдам дека тоа кое удирало мајтап од дома му е кажано.

Карло не ме бенсисува, не како име дека е нешто чкљ, туку со МК презиме лошо ми звучи.

Во однос на Ромите грешка сте, тие оддамна ја напуштија нашата вера, муслимани се повеќето 8)

На Leat, ane.bella, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.518
    Доволно е едно дете да се потсмева и после да му се приклучат уште 10. Не е секогаш од дома. Може и 6-годишно дете да биде, и основец, а па за средношколци да не зборувам. Секако желбата си останува на родителите, ама јас лично за мое дете, би гледала на повеќе работи. Да ни се допаѓа и мене и на мм, да одговара со презимето, потенцијално и на детето да му се допаѓа во иднина и се разбира да не отскокнува со преголема уникатност. Во врска со дали е македонско, православно, странско или не знам какво, не се замарам, пак гледам тие првите услови да се исполнети.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас ако имам син сакам да се вика Велко ама во ова ме подржува само татко ми другите нејќат да слушнат.
    Тоа име има многу големо значење за мене а е старо и не сум сретнала до сега некое бебе да се вика така.

На EuHenIa, dunika, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    А што ако детето е од мешан брак? Карло е во Хрватска нормално име. Мене мм ме зезаше дека Анте ќе го крсти синко. Свеки моја има типично хрватско име и се мести ако имаме женско по неа да се вика. На страна све јас и мм си биравме име да е прифатливо и во Македонија и Хрватска и во Германија. Може најмалку одговара во Германија а тука живееме.
    Патем имам нетолку користено име и цел живот прашања какво е тоа име, по баба ти ли, па ако на некој му е познато одма го поврзуваат геогравски од таму ли се твоите што ништо не беше точно. И да во тинејџерски години не си го сакав името, а сега баш мислам дека е посебно и убаво.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.899
    Јас 28 години имам а името не можам да си го поднесам :doh: на баба ми |(

На eli25 и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.