Девојкии...5ти месец сум веке..размислуваме за именце...јас сакам Матеа а мм Илина...годинава кај нас скоро секое е Матеа, само тоа ме предомислува...што викате виее?
Јас пре би нешто од типот на Лара, Лина,Луна вакви некои имиња.Познавам многу Илини и Матеи во животов овие ми се така баш за девојченца слатки. Софија е исто убаво, Анастазија
искреноо проблемот е во тоа штоо мислам декаа ако биде дефф по негово да биде Илина ке мислии дека стварно сакам да му се умилкувам а реално сакам ќеиф да му направам затоа што јас и двете имиња ги дадов предлог...но и некако инат ме фаќа па зошто да биде неговиот ќејф...нека си биде мојот...ама никако не сум..затоа барам совет
Едното ќе си го крстите по негова желба, другото по твоја Ако и тебе ти се допаѓа името Илина, што е важно другото?
Мој совет пошто совет бараш: Извади си од глава дека се умилкуваш и тоа што те фаќа инает, станува збор за име на дете а не на маче или куче. Еден ден кога детето те праша мамо зошто баш ова име ми го дадовте,ти треба да кажеш затоа што тоа име ни се допаѓаше, а не да кажеш, ами сине татко ти сакаше Илина ама мене инает ме фати па те крстивме Матеа П.С. Двете се убави имиња но Матеа ми е по убаво.
E aman be, pa za maz ti zboris. Pa sto ako bide po negovo, dokolku imeto ti se sviga. A í sto ako mu se umilkuvas í mu napra is keif.
Не е за во Мк имево,затоа и го зедов во обзир. Не знам ни јас што да мислам со имињава,ем некои не се соодветни со мак презиме,ем македонскиве некако поинаку ги читаат на англиски и сега сум збунета. Дајте предлог и за машки и женски ама да се универзални.
^Исто во Америка имам внуче се вика Габриел и плус црквено име има и презимето . Мене лично ми се допаѓа името башка и не го кажуваат секаде различно , а нагалено го викаат ГГ(џи-џи) .