Мене овие ми паѓаат на памет: Ана, Ива, Мариа, Ангела, Ема, Миа, Софиа, Изабела, Елизабета, Александра, Викториа, Михаел, Мартин, Александар, Лука, Виктор, Давид
Женски - Ања, Ана, Инес, Кристина, Сандра, Сара, Тара, Ена Машки - Сергеј, Алексеј, Филип, Виктор, Коста, Кристијан, Роберт
Убави се и двете, ама мислам дека Дарија е почесто, а Исидора не толку, па затоа јас би се одлучила за него Мене женско омилено ми е Софија ( иако е многу често, ама многу ми се допаѓа), а исто ми е убаво и Меглена. Од машки, немам нешто ептен омилени, како за женско, ама Јаков ми е добро, Максим, Глигор. Сакам македонски, православни имиња
Мојата баба имала црковно име Доротеа, е сега зошто освен нејзиното имала и црковно, приказната не ја знам, но мене ми е преубаво.
Mene mnogu mi se dopaga Dorotea,devojce na moi poznanici go nosi imeto.Jas togas prv pat go slusnav prekrasno e
Мене новиов тренд со кратки имиња ич не ми се свиѓа освен името Лена тоа ми е во срце, за здравје во иднина деца кога ке имам. Инаку убави имиња има пр. Калина, Евгенија, Елизабета, Росана, Климентина, Теодор/а, Викторија. Дамјан, Давид, Михаил, Марко, Матеј, Андреј, Кристијан.
Доротеа ми е преубаво име. Ова име и Дарија ми беа на список ако бебе беше женско ама машко е. Еден ден ако имам девојче сигурно ќе се мисли за ова име. И Дора ми е убаво, Теодора или Викторија.