Не е лошо името, но многу долго. Ема и Ана ми звучат поубаво. Што се однесува до женски имиња, Јана и Валерија ми се фаворити, а може и Јо(в)ана. Инаку, и јас сум на празник родена, немам име според празникот ама супер здравје имам.
Емилијана има + една буква од Валерија, значи и тоа е долго, па за да звучи поубаво нека биде Вале Колку сме контрадикторни кога се работи за свое @Mia Khallifa Емилија
Ако фати некој да брои букви, да, може се тука некаде, ама вака реално Емилијана е склоп од две имиња и звучи како да е ту мач, барем за мене.
И мене ми е ту мач Ама смешно ми падна што погоре викаш пократко поубаво, па седнав и изброив буквите и немаше некоја разлика со твоето
Како ти текна да броиш. Мене ми се допаѓаат кратки до кај средни имиња, Александра да речеме е веќе долго име. Звучноста на името прави разлика. Катерина и Валерија имаат ист број букви, ама кога ги изговарам, првото ми звучи како подолго. Ај ќе си се испратам сама.
Aj be ne pisuvaj gluposti vo recisi sekoja tema. Ako se rodi na Petrovden dete, mora da se krsti Petar li? Sto ako ne mi se dopagja toa ime? Sesto ke procitam.
Ajde ve molam dajte predlog za ubavi unikatni internacionalni iminja za devojce. Ziveam vo Amerika taka da ne sakam da stavam ime koe ima bukva j vo nego za da nema zabuna pri izgovor
Haha, ne do tolku unikatno, ne sme tolku amerikanizirani de Sakav nesto sto ne go ima sekoe vtoro dete, znaete iminja kako Emma, Ana, Lea itn koi sto se premnogu cesti sega Blagodaram na predlozite
Eva, Ava, Sarah, Stephanie, Christine, Valerie, Vanessa, Stella, Mary, Barbara, Anastasia, Tina, Tara.
@marchi-cool јас многу сакав да се роди на празник или да носи име на светец многу многууу ама ништо. Ако се родеше на празник сугурно ке ставев такво име само несакав да е на Благовец имам слушнато дека раѓање на празник е раѓање со име за останатото незнам, сепак важно е да е живо и здраво а името најмалку.
Такви мислења ќе си пишуваш во тема религија. Модератор треба да ти премести мислење. Темата е "Имиња за вашите деца", а не "Шо ќе им се деси на децата ако не стават име по светец".
Убава тема Јас сум 8 ми месец и сеуште немаме одлучено за име. Ајде помош, кое најмногу ви се допаѓа од: Софија, Евгенија, Бисера или Илина.