Софија-Мудрост Бисера-Бисер Евгенија-Благородна Илина-Господ е мој бог/Библиско име од Илија Ова се значењата на имињата, знам некој не го интересира али кога јас бирав име вака се одлучив. @Magic13
Си го сменија името во Управа за матични беа, или поп пак ги крштеваше? Оти Господ Бог не е поврзан со матичарот, туку со попот, и кога овој пее Да се вииииккаааааа Илинааааааааа, Господ слуша, иначе не. Е заради болдираново имало гужбва у Мој термин..... @Bubce38 се гледаш ли оти на маж ти му е полн мој термин, празник е... Со темјан да не потчадува тогаш? А муслиманите кога се лечат?
Јас не сум верник. Не носев на 40 дена дете во црква и нема да крстам. Дадов име без религиска основа, бидејќи ми се допаѓаше името. Не се консултирам со никој за тие работи, не ми значи ничив коментар. Како што можам да дојдам дотерана на крштевка и венчавка во црква кога сум поканета и да честитам од срце, очекувам никој да не ми се меша во моите одлуки, најмалку за име. Впрочем верниците се тие што многу работи не почитуваат, бидејќи не не разбираат. Јас ве разбирам, ваш проблем. Да имав девојче сакав едно име кое има религиска основа,но тоа е името што ми се допаѓаше, што нема врска според мене со религија.
Со името Бисера верувај ми е подуена главата, секое 2ро сега е Бисера. Посебно во Охрид. Претераа стварно. Стално е така, едно та исто име се повторува. Ставете име уникат, ретко име, значајно.