Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А што па есап им водите какви имиња даваат на СВОИТЕ деца? Може планираат во странство да одат, па не иде Ѓурѓа да го крстат детето туку Луна?!

И орден ќе ви стават што ја одржувате македонската традиција?! Цел народ се одсели, тие за традиција зборуваат.

На Scorpio87, RAK91, Golden и 19 други им се допаѓа ова.
  2. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Кукле, отселените се па најголеми ''патриоти'', тоа е парадоксот ама и друга тема е. Не е есап водење, ниту некој ''браво'' бара, обична тема на муабет од секојдневниот живот, зошто па да не се дискутира за тоа.

А ова е форум и овде може секој да каже што мисли и како гледа на работите, никој не се расправа, си се препиркаме заради различните ставови и тоа е сосема во ред. Никој не употреби ниту погрдни зборови ниту па се почувствува тон за кавга. :mm::):*

На Lady Leona, Sexybaby86, CurlyBlossomGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.401
    Знам дека Леон е на тапет за заебавање последниве неколку години, ама не е воопшто ново компонирано. Имав другар Леон, бог да го прости погина во сообраќајка сега ќе имаше 36-37 години, а крстен по дедо му, а и школски од другиот клас. А знам уште неколку дедовци кои се Леонид или Леонтие, па од таму Леон внуци.

На eli25, mal.ecka, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168

Да, ептен денешно време е Леон, и глеам ич немало луѓе со тоа име, стриктно домашни животни.

На Scorpio87, sunmoonstars, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Е како не се употребија навреди. Имиња за куче, осакатени,што мислат родителите. Може не ти, ама други и те како вреѓаат. За*бавање со името Леон нели е навреда?

На Scorpio87, eli25, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    А не може ли луѓето да стават какви имиња им се допаѓаат на сопствените деца??

Тие што сакаат модерни имиња нека си стават без другите да упатуваат мислења дека се за животни, и обратно. На тие што им се допаѓаат нашите стари имиња исто нека си стават, без коментари дека се старомодни. Всушност не името човекот, а човекот го прави името. ;)

На Scorpio87, Ena05, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Повеќе до нас е.
    Внука ми во одделение има Благуна. Мене ми е чудно да дадам такво име за мое дете. На внука ми и е нормално. Не ни перцепира разлика до Ева, Амелија.. ама ако дома родителите зборат какво име е тоа, гарант децава ќе почнат со зезање. До нас е, не е до околината. Ние сме околината.

На SkarletOHara, sunmoonstars, mamaibebe и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    Па тоа де. Децата од дома учат. Ако на некој не му се допаѓа некое име едноставно да не го става на свое дете. Зошто потребата од исмевање и навреди?

На Ena05, Coco31, Bupalu и 3 други им се допаѓа ова.
  9. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    А заебавање со името Перса :^), зар некој нема мила особа со тоа име, па баба ми што ја сакав најмногу на светот беше Перса, ете никако не можам да го мразам тоа име, а тек па тоа колку е омразено. :mm:

Многу лично се сфаќаат муабетиве, јас па не ги сфаќам така. Мене за името на син ми, пред да се роди и кога како предлог го кажав, пријателка ми има речено дека не и е ич убаво, па јас не се навредив и пак го ставив.

А со ''Леон мамичка'' зафрканцијата е на Марјан битолчанецот, името во тоа време беше пречесто, така настана и зафрканцијата, затоа и се насмеавме. А имам право лично да не го бендисувам името, и не го бендисувам, а баш спаѓа во наши имиња, @Asparagus е во право.

Не треба толку при срце да се зема туѓото мислење, не ништо од омраза, не е ништо со намера некој да остане повреден, затоа и вчера реков дека се извинувам однапред, ама форум е, може овде чоек да се испука малце, чудо големо ако се чачнеме малку на некоја тема. :)

На Sexybaby86, Bupalu, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Jas sosema te poddrzuvam za se sto napisa, istiot stav go imam.na nikogo ne bi mu kazala kako da mu se vika deteto nitu ke dozvolam mene nekoj da mi kaze ama i vo prethodni postovi sum napisala deka e premnogu PREMNOGU E. jas ne ke zameram ako nekoj si ja vika kerkata KLIA (na primer) ili sinot HRISANT ama za sebesi mi e totalno neprifatlivo.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.292
    Мене ми е неприфатлив делот кога родители ставаат имиња на децата по бабата и дедото, кога тоа име не им е по ќеиф (бидејќи, традиција). Или кога кумот решава како ќе се вика детето, плодот на нечија љубов, а тоа име не им е по ќеиф на родителите (бидејќи, традиција).

На Mantub, Veki4kaa, Scorpio87 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Не е денешно, но не е некое блиско за наше поднебје. А не дека е сега измислено. Мене ми е апсурд такво име кај нас, но кој како сака.

13. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ама апсолутно! Кој како си сака, така, ама ајде сега на форум ќе се устручаваме за обично мислење, па не се познаваме на крајот. Јас нема да речам на некој во лице ''леле како можеше имево да го стаиш на детето'' :rofl:.
    Само си го искажувам ставот и тоа е се.

На Sexybaby86 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Леон мамичка не е заебанција за име, туку сосма друго.
    Јас за сите кажав иако таборот "традиционални" секогаш е погласен.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454

Мене лично, мило ми е да е погласен, ама тоа мене. Си кажав јас што мислам и си стојам зад ставот, пак еве се извинувам ако некој се почувствува непријатно поради моето дрдорење, иако не гледам зошто би.

Ти сакаше да ја спуштиш топката, сфаќам, јас па сметам дека ова е место кај што можам да си пукнам коа ќе ми пукне за нешто. :rofl:

А да знаеш колку е моето име па популарно сега :rofl:, мене досадно ми стана, секое 5то девојче го носи, дури мајка ми вика аман од ''Револушни'' више, на секој чекор.:rofl::rofl::rofl:

На CurlyBlossomGirl, Sexybaby86, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    954
    Леон ми едно од најубавите имиња! Кога бев дете, комшијата се викаше Леон, значи сега има над 50години, имав другар во средно Леон, значи далеку од новокомпонивано или тазе увезено. За тие што не знаат, значи лав, има латинско потекло, како и куп имиња што ги користиме и немаат допирна точка со македонско потекло. Име или ми се допаѓа, или не и не навлегувам у психологијата на родителите зашто му го ставиле на детето, дали да биле уникат или не знам што. И отсекогаш во одреден временски период, имало бран на одредени имиња. Се е нормално, освен навредливи зборови за нечие име и избор.

На Asparagus му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Пукај се слободно :) дискутираме. Секој за себе си е во право ;)

На RedRevolution и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Иларион
    Јаков
    Иринеј

19. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Andrej
    Vasil
    Nenad
    Dario
    Ognen

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Здраааво девојки. Ајде помагајте, не можам да се одлучам.
    Лорена, Ива, Ева, Ирина, Карина?
    Па дадете и некој друг предлог

На Simonss2 и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.