Од толку имиња , кога дојдов да бирам , ни едно не е по моја желба ..јас сум тип од долги имиња така пограциозни православни се разбира Елеонора Леонора Викторија Катерина Габриела Алексндра.... Дајте и други предлози .. Еве ако е машко бебево брзо си бендисав, ама не сум одлучена Гроздан Горазд Блажен Доријан Темава и други форуми прелистав , па незнаж што сакам да одберам Хелп ми
Женско име Aнтина, Маргарита, Рената, Маријана, Ксенија, Патриција, Робертина, Каролин, Душица, Патрол, Мартина, Мимоза, Татјана, Лолита
Мајки, сабајле сонував за женско бебе име Анѓелија. За полот на бебето ќе дознаеме за два три дена. Ние го славиме Св. Архангел Михаил, па си викам затоа ми се сони така. Целата сум збунета. Дали вие сте имале слично искуство?
Сигурно те потсетува дека треба така да го крстиш. Се зезам сонот може секаде да те одведе. Кога ќе го дознаеш полот тогаш одлучувај за име, а инаку и Анѓелија е преубаво име, таман две славја во еден трошок ако е женско а за машко можеш и друго име Михаел,Михаил, Ангелина,Михаела.
Бидејќи термин ми беше на празник Св. Ѓорѓија, си велев сама во умот леле бе не сакам Ѓорѓи да ми се вика детето, не ми беше по мерак ич, сакав Матеј...со тек на време и за Матеј изгубив желба и скроз ми беше сеедно како ќе се вика сестрите в болница ме прашуваа како ќе се вика бебето, 3 дена немаше име му велев незнам, абе како незнаеш сега сите имаат име уште одма, е му велам ние немаме. Кај кумот прво име што го предложиле било Ѓорѓи, сите домашни го сакаа тоа име бидејќи мене ми беше сеедно, го прифатив и сега ми е најубаво Се роди еден ден после празникот ама си го доби тоа име. Значи секое име е убаво, бидејќи ќе биди името на вашето најмило @Bebac прв пат го слушам имево Анѓелија многу ми се допадна.
Мене лично Катја ми е убаво , ама веќе многу зачестено. А јас бегам од сличности сакам реткост. Искра е убаво и подзаборавено
Jas mnogu sakav Andrea- bolna bev po imeto,mm Bojana... toj ne go sakase moeto jas negovoto ime. Rekovme togas ni moe ni tvoe. Na kraj u bolnica resiv za Eva. Sega koga ja gledam drugo ime ne mi ni odgovara...
@Bebac -Андреј -Виктор -Мартин -Антонио -Марио -Дамјан -Дарио -Кристијан -Матео -Давид -Јован -Стефан -Александар -Филип
Ајде и за мене помош. Ќерка ми ако се роди на празник сакам име да си носи. Сега на 8ми е Свети Климент Охридски, а на 19 Свети Никола Ми идат на памет Николина, Николија, Климентина, дајте друг предлог.