I nie ja obozavame,na site slavi svadbi ja peeme. Taka dojdovme do idea za imeto+kumot go predlozi,vo pobliska okolina go nema pa si rekov zosto da ne.
Колку и да сум против странски имиња, колку и да ги сакам нашите и да се ‘рчкам понекогаш на темава, сепак секој треба на крајот како си сака. А ти имаш ли право на глас во таа фамилија? Звучиш како да си им нешто многу должна, како да ти дале нешто за што од вечна благодарност мораш да им одиш по ќефот. Јас исто сум атеист, а кај маж ми во фамилија ‘‘секоја‘‘ реченица завршува со ‘‘со господ напред‘‘, ама нити во црква се венчав, нити дете крстив, нити тоа ќе биде некогаш, освен ако сам не си одлучи после 18 години. И името е мој избор, за второ му реков може компромис, па сепак неговото презиме го носи, што сака...
Убаво име со уште поубаво значење Ме потсети на еден пар што го запознав на Божиќ во една црква пред 8години. Долго време немале деца, па им се родила Лихнида, и секој Божиќ даруваа по едно бебе по случаен избор во чест на Лихнида. Тогаш го даруваа син ми кој го славеше првиот Божиќ во својот живот. Ако се препознаат на форумов...ја поздравуваме Лихнида
Едното име знам дека ќе биде Мика (ако е машко) , второто или Гаврил или Јаков , преубави ми се библиските имиња. А за женско Мина Меглена.
За женско многу убави ми се Надја, Каја, Софија, Ангела, Мила, Јована, Ирина За машко: Матеј, Лука, Павел, Виктор, Дамјан, Мартин
Hahahah Leon mamicka Vo makedonskoto kalendarce ima mnogu iminja sho se bibliski i pravoslavni i neobicni. A kaj nas se samo Mateo Marko Leo Damjan.
Hahaha koga go procitav ova mi tekna jas imam kucka pit bull se vikase Klara i.po dve godini bratuced mi na kerkickata i.go dade toa ime. Mn neubo bese koga idea na gosti a kuceto ne mozis da si go viknis :/
Јас имам мачка Лара, а кума сум на бебе што се вика Лара. Мајката си го одбра името,нормално. Ставам видео еднаш моето девојче вика Ларааа,Ларааа дојдиии, и ми пишува кумашинката “Еј Лара ја вика”? Викам да, ама мачката Стварно глупо ми падна
Hhahah zatoa vikam tie sig znaele kako se vika mackata isto kako vo mojot slycaj kyceto go imav dve god pred bebeto i znaea kako se vika i si ja krstija kerkata po kuceto moe. Sega go nemam kyceto ama sekogas ke me potseka imeto na nego
Не е Македонско,туку е црковно календарче.И не се сите верници ни православни. Тоа што ти си имала куче со име Клара,не го прави името кучешко,ниту ти дава право да судиш зошто сите се со “модерни” имиња. Кога ке имаш дете крсти си го како сакаш,но исмевање и судење не те прави кул. И биди сигурна дека братучед ти не ја крстил ќерка си по твоето куче
Da vo pravo si crkovno ke se koregiram. Vtora rabota citaj ubavo ne go sudam nekoj za toa tuku kazuvam vo mojot slucaj kolku bese neprijatno t.e mene mi bese da si go vikam kuceto pred niv. Ima razlika od sudenje do slucaj na neprijatnos.
Ауу колку го сакам името Мика, меѓу првите ми беше ама сите околу мене ме гледаа чудно и фамилија и друштво И не ми беше гајле ама барем на вереникот да му се свиѓаше
Јас не го прашав мм. Он го крсти првото, му реков за второто јас одлучувам. Микаел е дар од Бога. Така да не смее да се буни, ама и му се свиѓа.