Прави второ јас ќе ти ја крстам Зарина заеби кумови Цела со алтани ќе ја наредам и мајка и со срма ќе ја накитам за крштевката да блескаш! Братучедка ми се породи пред два дена малиот убавец се вика Иво. Преубаво име. Кога би ми родил некој син би го земала Иво во предвид.
Зошто Хелена или Јелена кога е Елена, многу убаво име. Зошто Павел кога е Павле. И јас сакам универзално име но и да е ретко. За женско бев сигурна како сакам да се вика. Имам смислено уште од првата бременост и ретко е името, звучи интересно, нежно и има супер кратенка. Тоа здравје ако одам на четврто. Сега треба да мислиме за машко име и помал е изборот, женски како да има повеќе. Петар, Давид, Филип, Никола имаме во фамилија. Немаме Јован, Иван, Иво, Матеј ама ми изгледаат како чести имиња. Едно време ми текна на Максим ама на мм не му беше по ќеиф па и мене ми избледе, не дека не е убаво името туку кратенката ќе се поклопува. Убаво е Димитар ама дали роденден да славиме, дали кај дедо му и баба му на слава да одиме. Уште сме во потрага, скоро 29 недела сум, би требало да смислиме некое. За женски убави се Евгенија и Магдалена.
Елена и Хелена ми се сосем различен фазон, различни имиња. Исто и Јелена ми е подруго од Елена. Павел ми се допаѓа, Павле не баш За твоето , Иво ми "одговара"
Јелена и Хелена се српски одн.хрватски, а исто име, основата им е Елена. Павел ми е католичко. Или сега ај да не е Петар, ќе биде Питер и слични некои измени само за да звучат по "странски".
И ќе си ја пееме џингарлака џикица. Шала на страна кумо , и Емили твоја ми е со преубаво име јас можам и Ема да си ја крстам не Емилија него Ема а и Ива исто така. Сакам кратки имиња,освен Зарина така подолго. А како сум убедена за женско тоа друга прича е. А за машки имиња што знам ,Марко ми е убаво и Јаков . Како секое второ дете но убави ми се. Немам уникат за машко
Са са са са! Емили беше име кое од прв момент ми влезе во уво, клик, да така ќе се вика. Емма со две м и Емилијана ми беа во игра, но сепак најубаво и стои Емили. Машко има убави доста како Олег, Франческо, Георг.
Надја ми се врти во глава веќе некое време. Уште да има кој да ми роди ќерка Името ми се допаѓа ама помислата на раѓање на друго дете и не баш
Ti 29 nedelja, a jas 37 I ushte ime nemame. Do sega niedno masko ime ne mi ostavilo vpecatok. Ili na makedonski ne zvuci ubavo ili na angliski... Mm ima nekolku na pamet pa moze na kraj da go ostavam da odbere edno.
Ај дајте предлози за женско бебенце. Имаме име ама со сопругот се караме за една буква, го менува името. Па можеби ќе најдеме друго