Затоа ќе си го крстат Лиам Нисон Стојковски. Ранду поише да не одговара со Стојковски или Касандра, евентуално Бенџамин, не биди цепидлачина. Ова Лиам за кај нас смешно ми звучи искрено. Ми повлекува и други предлози:Силвестер, Арнолд, Жан(Клод), Брус, Џемс, БрусЛи... Ми текна на вицон:како го крстивте детето? - Издислав!, - По кого?-По песната! Шала на страна, да не се навреди некој, се зезам. Во мај ли е роден? И мене ми текна на такво нешто, Георгиј, Ѓорѓи. Убави се и Виктор и Симеон. Јас би одела со Елена. Но и Ема а и Ева(Евгенија) се убави.
Крис по убаво ми е, може и по долга верзија Кристофер а место Мајк може Мајкл, но и само Крис и Мајк се убави, не секојдневни за кај нас. П.С. прочитав неколку одговори што ти дадоа ... Ако вас ви се убави имињата да си ги ставите, ич да не ви е гајле дали на народот му се убави имиња или не или дали одговара со презимето или не
@Abeja роден е 10.12 а на 09.12 ми беше термин и Св. Ѓорѓија е празник исто на 09.12 повеќето така сакаа (мм, кумот, баби, дедовци) мене ми беше скроз сеедно како ќе се вика и прифатив. Иначе најпрвосакав Матеј, ама потоа изгубив желба за името, убаво е ама пречесто
И Крис и Мајк се убави за странство. Овде што знам, секако дека треба да се става име кое ти се допаѓа без да ти е гајле, ама треба можеби да внимаваш на детето да не му е срам да се претстави кога ќе порасне.
Тоа е менталитетот кај нас колку и да ти се допаѓа или не ти се допаѓа мора да се изгрди...Ти благодарам на одговорот најверојатно Крис ќе биди затоа што не сакам да го скратуваат името и сакам да го викаат како што е крстен..
Ako bese tretoto masko imav 3 opcii Antonio(mn go sakam imeto odamna ako e dolgo) Filip(mm go saka mn) Aleks(nekoja sredna varujanta da ne se 2 vo izbor) Taka da poleano ke bese za masko da se odlucime, za zenako do sam poragaj bese zagatka. Ispadna sama da si go dade imeto.
Толку прекрасни имиња имаме. А јас никако да се одлучам. Ирина Бисера Габриела Мартина Ќе влечеме со мм по 4 имиња . (Но јас не сум фан ) сакам нешто по ..по...егзотично уникатно.... Јас бев единствена со моето име од основно до факс(во странство) Неможам нешто такво да пронајдам. Се едни исти се вртат. Веќе 7.месец а ние абер си немаме.
Што мислите за Теодосија? Случајно во православен календар го сретнав имево и премногу ми се засвиѓа.