Лука е пре пречесто име...Ми се чини овај период секое второ се вика Лука. Според мене Тео е подобар избор. Имаме преубави имиња и доста избор, но сепак изборот на тебе останува.
Нема врска ова од кој крај си, ова е до луѓето и до вас. А насекаде низ државава уште го има ова и е поврзано со размислувањата на поединци, без разлика од кој град или село се. Уште постои и тоа кумовите да кажат и да одлучат за името. До луѓето со кои си имате работа е, а и тоа колку самите ќе дозволите да ви коментираат и да ви се мешаат во ваша работа. И не само за името, за сè. Нам за името никој не ни се меша, никој не нема ни прашано. Па ни кумови немаме.
Здраво женски, на голема мака сме со мм, сите имиња ни се свиѓаат, па решив да побарам и ваша помош Дали Олег, Калин, Габриел, Алексеј или Дарен!? Мислење?
Добро не можам да ве сфатам, го мразите името што му го даваат кумовите и ништо не викате? Дете мое што сум го носела, сум го родила хаха дури и смешно е.
za moeto dete odlucuvam jas ☺zatoa koga se porodiv kumovite kako d go odbrale imeto sto naj mi bese odvratno.pa si staviv toa ime sto si go sakavme se lutea malku no im pomina
Не се чуди. Маж ми има комшика која се скара со кумовите затоа што они сакаа име за детето што на неа не и се допаѓаше. Кај девер ми свекрвата го одбра името на едниот внук. Она била баба, па она ќе одлучела. Јатрва ми и девер не смееја да и писнат.