According to a user from United Kingdom, the name India is of English origin and means "An intelligent, Kind, pretty and caring person. Someone who cares for there friends and family and likes others who are family oriented". Убаво ми звучи ама јас не би го ставила. Други женски имиња што ми се свиѓаат: Лена, Неда, Нежа, Ирина, Петра.. листата е долга, ама кога ќе дојде време ќе скратуваме, на мм пола не му се допаѓаат
Фала. Јас немам некое мислење за имево, ама го сретнав и ми беше чудно. Инаку мене ми е многу убаво Исидора ама мм не го сака, Искра и Евгенија ми се мнпгу убави женски имиња, ама Евгенија демек старомодно било, мене баш ми е убаво. Рано ми е секако за второ,ама си размислувам хаха. Петра и Ирина ми се допаѓаат
Дали ви се допаѓа името Деница? Исто така мислење и за имињата Ника или Никол...дали се премногу "странски" некако несоодветни за овие простори
Убаво и необично е Деница, едно од малкуте уникатни кај нас. А и Ника ми се допаѓа, одговара за кај нас. Никол не! Ептен "странски" делува.
Па ете како Ирак што има за машко Индиа за женско,што знам не ми се допаѓа. Не сум го слушнала до сега и не знам како би го акцентирала.
Еве и за Ирак прв пат слушам дека има хаха. Некако не ми одговара со македонско презиме името Индиа. И името Меланија појма немав дека е македонско православно име. Од денес во фаворити ми влезе
Men Mene denicija mi se svigase mnogu ama na maz mi ne bas hahah A gledam ima i dosta nika sto se vikaat se vrakaat postarite iminja