Taka e imame mnogu pravoslavni iminja sto nie ne gi znaeme.od navika stavame edni isti iminja.pa vreme e za novi i moderni nasi iminja dosta bea imeto na Svekrvata imeto na Svekorot
Уште од дете сакав ако имам девојче да биде Евдокија ,ама сега мм ич го нејќе ( не познавал никој со такво име ) е сега сите други ми се некако незнам како да објаснам а чекаме девојче и никако не можам да најдам име кумовите оставаат на нас.... Можеби Меланија или Дениција или Никита...или...
Јас мислам да бараш друга опција ама тоа е мое мислење сепак овие што си ги пишала некако не ми се допаѓаат.
Абе не знам еве Анастасија ми се допаѓа ама знам дека Ана ке ја викаат ... Илина ми е преубаво ама кумовите имаат бебе Илина го крстија глупаво ми е и јас сега....
Адријана, Ана, Анабела, Атанасија, Андреа, Антонија, Ариана, Анисија. Имаш убави имиња кој се слични на Анастасија а не се толку чести и нема да и даваат прекари. Исто и од Илина има варијации Илијана, Иларија. А убави имиња на И се и Изабела, Инес, Исидора, Искра. Барем според мене.
А Стасија? Тоа е изведенка од Анастасија, баш е убавко и плус не може да се крати ако тоа ти е поентата. Јас ич не сакав име што потоа можеше да се крати па и дадов кратко.
Девојки ај некој предог за машко име верувајте ништо не ми текнува Мене ми се допаѓа Јаков или Јоаким ама маж ми не ги сака HELPP