Јас сакав Анисија дека ја чекавме од 10-15 Јануар ќеркичката, маж ми ама кога дозна дека е засигурно ќерка си ја завика Нина, во опцијс ми беше и Chiara ама тој толку беше упорен и цело време зборуваше ајде да одиме да ја видиме Нина, да и купиме на Нина, па немав избор ја завикав и ја така хаха испадна да се роди на 14.01. ( по стар календар на св. Нина) ете можеби стварно и беше така пишано ама Анисија за мене сега после Нина е најубавото име.
Иринеј, Атанасиј,Тадеј, Филип,Симон, Андреј, Виктор, Матео,Матеј, Јован,Јан,Давид,Дамјан, Кирил,Кириан,Теон, Петар, Сергеј,Стефан..
Jas sakav Andrea, na mm masko mu bilo, pa se rodi na sv Jovan|, sama se krsti a tatko i 9meseci vikase na 20 ke se rodi, pred termin, (27.01) si pogodi za pravo de!
Кога биравме имиња на децата гледавме да не се премногу чести и да ни се допаѓаат и на мене и на маж ми. Син ми се вика Данило. Кога биравме име за ќеркичката маж ми сакаше Софија, син ми имаше желба името да почнува на буквата Д, а мене фаворити ми беа Деа, Ника и Мина. Така да беба се вика Деа.
Матеј, Дамјан или Борјан?? Мислење ваше кое име е најубаво и кое би одговарало највише за со првото синче кое се вика Алексеј?
Мене ми се убави Теодор, Војдан, Симеон, Јаков, Дамјан, Максимилијан, Иларијон, Исак, Николај, Алексеј Тадеј Јован. Едно од овие имиња имаат и моите дечиња.
Ирис Инес Илариа Ирина Анисија Ксенија Ако е 100% женско второто бебе, ќе бирам меѓу овие, овие на “И” ми се сите преубави