Анастасија е убаво име. А кога јас би одлучувала дефинитивно би го крстила девојчето Калина. Старо македонско име кое и не е многу често. А тоа за кратењето на името што викаат, јас мислам дека како ќе го викаат домашните така ке го викаат сите и роднините и другарките (кога ќе порасне) итн.
Сакам уникатни и убави имиња,а одамна си врежав во главата дека доколку имам женско,ќе се вика Бисера!
Море Дениција сакам да ја крстам ако имам ќеркичка, од што толку му ја сакам „Дениција“ на Андреевски. И Калина ми се допаѓа. Сакам ретки имиња.
секако дека е мн.рано но кога ќе дојде време за тоа, имињата за моето/моите дете/деца се следниве: женско: во чест на Миа Колучи- МИА, го обожавам ова име машко: Лука, Тео.. ова веќе одамна е смислено само да дојде време за дете )
на нероден петко капа не му се кроии ,од каде да знам какви имиња би им дала,а не се знае ни дали би го дозволила кумата тоа.понекогаш има такви кумови кои стрикно тие одлучуваат за име на детето,па дури и би се налутиле ако не ја имаат последната одлука.здравје детето пред се треба да се роди здраво и право па за име какво сака нека биде.
Инес, Леона, Агнеса, Анина, Гораст, Лука многу ми се допаѓа ама толку е често што не доаѓа предвид...
jas tuka go najdov imeto za sin mi se vika Valentino a koga ke imame zensko ke bide Katerina pozz i fala!
za masko mene mi se dopagaat: Filip,Matej i Darko za zensko:Tamara toa mi e mnogu ubavo ime i zdravje ako imam zensko dete taka ke si go krstam a od ovie novive iminja kratki tea,lea,mia,eva,ena ic ne mi se dopagaat mnogu mi se neobicni kako za kucinja toa e moe mislenje neka mi izvinat tie sto im se dopagaat pozz