Edno od iminjata navedeni e na vnukami i cesto ja preprasuvaat,(baba mi Bog da ja prosti ni ednas ne ja vikna po ime). Joana e izvedeno od Jovana, a imeto znaci Bog e milosliv! So Bisera ja preteraa. So Darija isto taka. Ja bi Joana.
Познавам Мика една девојка нагалено од Милена.Ама сите Мика ја викаат.Преубава девојка и од тоа и Мика ми е стана убаво име.
Јоана со Јована се две различни имиња. Јоана е светица, а Јована е од Јован или по грчко потекло Јоханес што значи бог е милостлив. Ретко кој го знае потеклото и корењата на имињата.
Mi trebalo i sum go citala. Ne rekov deka gi znam. No, na moite site im gi znam znacenjata i mi znaci nivnoto tolkuvanje. Zatoa gi citam.
Извинете вака шо упаѓам. Ама ако имам близнаци никогаш не би ги крстила: Мартин и Мартина или пак Сара и Сања или Дарјан и Дамјан. Нешто во стил дека се слични. Имињата сами по себе се убави. Само ако се родени во исто време не значи дека треба да имаат слично име или слично облечено. Скроз две, различни индивидуи ќе се.
Мене ми се свиѓа. Јас син ми сакав Мика да го крстам ама маж ми стави вето И за женско ми се свиѓа ама подобро Ника.
Јас само што останав бремена набрзо потоа сонував како во сон некој ми шепоти две имиња Јован и Јаков, и кога биравме име воопшто не знаевме пол, имавме 3 опции за машко (секако први ги ставивме овие од сонот и плус Дамјан ни беше опција) и 3 за женско. И да не се лутиме влечевме ждрепка и за машко се падна Јован, кога дознавме дека е машко веќе знаевме дека ќе биде Јован без двоумење.