Емилиа, Антониа,Мила, Валери,Мелани,Софиа,Миа, Мариа,Марта,Елеонора,Елена,Ирина,Илина,Илариа.. толку, не знам повеќе со толку правила хаха знам дека е тешко ама мене најубаво ми е Мила,картко,нежно,женствено и лесно.
@Monella Лина,Лара,Ана Миа ми е скроз италијанско ама таму значи и “моја” а реално е универзална кратенка од Марија. Мила е ептен нежно,ако не е меко Л-то во регионот кај што сте. Има премногу имиња интернационални и лесни,особено за женско
@Monella Ќерка ми си ја крстив Јасна. Се мислев меѓу Јана, Јасна и Софија и решив да биде Јасна од причина што Софија има многу и Јана исто. И на кој што му го кажав го бендиса. Ама ние сме во Македонија За во Италија, Миа ми е супер.
имаме мала дилема , уште малата кога се роди биравме од 5 имиња зашто немавме идеи и се мислевме за две Теа или Андреа , одбравме Теа ама и после 11 години Андреа сеуште ми остана како најубаво и моментално ми е избор број еден , а мм запнал Матеа кое исто така многу ми убаво ама има проблем затоа што син ми е Матеј и не ми оди некако да ми се со машка/женска верзија а да не се близначиња , тоест 8 години разлика ..... Андреа или Матеа ?
Андреа, и мене ми е преубаво од многу одамна, штета шо немам женско инаку така ќе се викаше без размислување.
И двете се многу убави имиња. Според мене, тоа што веќе го имате Матеј и не смета толку за да не го ставите и Матеа, колку што Теа е како кратенка/надимак/изведенка од Матеа. Барем така во мои уши звучи. Јас би Андреа.
Ева е убаво име. Веројатно би немале компликации и со Сара. И не мора да биде со Ј, ништо не му фали на Мариа или Софиа. А ако имате работа со мк документи и Мара да се вика они грешно ќе го напишат, така што терајте како вас ви одговара. И рачунај дека утре (ко ќе порасне) може да се презива Монини на пример, нека не ве ограничува презимето на ска.
Andrea mojot favorit za tretava lepotica, ama sum pisuvala na mm masko mu bilo imeto.. Se krsti sama na kraj... Ama... Andrea definitivnol:
@naturallmess Андреа, многу е убаво. @Mami3 па баш е унисекс, зависно од акцентот, и машки го носат..ама преубаво е