Знам дека е странско... Ама ми се допадна дека означува зима снегулка а во декември ќе се роди.. Првото ми е Нева, и тоа значи снег.. И таа е во декември. Ама некако многу ми е странско како за во мкд...
Може Бела, Изабела? Во странство сте па бараш универзално или? https://charlies-names.com/en/winter-names-girls/ Ај овде ѕирни
И јас мислам дека поубаво е Бела наместо Белана. Екстра предлог Фиња (исто означува бела). Интернационално е и на латински би се пишувало Finja, како што е впрочем и оригинално.
Го отворив линкот да ги разгледам имињата, и баш се насмеав, од имиња што означуваат бела , го има името Candida. Иначе мм држи многу на тоа бебе ако е женско да се вика Снежана, по свекрвата, а мене воопшто не ми се допаѓа името Снежана, од причина што ме потсеќа на "тетка Снеже "(секоја 4та жена родена во периодот од 60тите до 70те години) , па му викам дај да ја крстиме Бела по Snow White пак асоцира на Снежана.
Мене бело ме асоцира на латинскиот збор и име Алба, Alba is a "unisex" given name of Latin origin meaning "white". @sunmoonstars @PeachGirl ова ми е предлог ако сакате име поврзано со боја бела, а @PeachGirl од твоите 3 најубаво ми е Луми
Во последно време многу ми се допаѓа името Деница, од македонските имиња Деница ми е едно од поубавите. ...но сепак засега сум застаната на Марта, зошто бебе треба да се роди во Март, а поголемата ќерка ме убедува да е Стела, зошто и е омилено име.