не знам точни имиња сеуште , мене тоа периодично ми се менува само знам со сигурност дека нема да е некое секојдневно како ивана, марија, елена, александра и сл. сакам уникатно име. име што нема да ме потсеќа на ниеден друг човек што го знам освен на моето дете. нај некако за женско ми е Пелагија . останати женски (повообичаени) што ми се допаѓаат : Олга, Наташа, Марина за машки одсекогаш ми се свиѓало Марко но и тоа стана пречесто , така да додека јас станам мајка ништо чудно да го сменам
Знам само ако имам машки близнаци ќе ми се викаат Марко и Дарко добро сега, ако не ми се смени мислењето до тогаш
jas za masko luka mihael david leon .. a za zenska marija jovana mila bozica like se salam . a vo nikoj slucaj od pra dedo baba gluposti nema sansi
Ако живеам тука тогаш би ги крстила Софија и Лука или Леон. А ако живеам во странство тогаш Софија и Чарлс.
За женско Марина поради тоа што ептен ми се свиѓа песнава: http://www.youtube.com/watch?v=5N9XeAQ75cc (зошто јас не се викав Марина? ) За машко незнам.. Има времеее..
Јоана и Катарина ми се свига за женско, а за машко Кристијан, Лука и Андреј ми е симпатично. Други не ми текнуваат моментално
женски: Григорија,Евгенија машкиод секогаш голема желба ми е ако имам машко дете да се вика ЛУКА ),Христијан,Алексеј..
Ima mnogu ubavi makedonski iminja a sepak da se moderni,no nikako nemozam da gi svatam onie sto sakaat da im se dodvoruvaat na starite pa stavaat iminja na dedovci i babi i decata nosat starski iminja pa uste ako i ziveat zaedno so starite i da treba da viknat po deteto,e togas e interesno po kogo vikaat roditelite dali po maloto ili po staroto.
Добро, тоа твоја одлука е како сакаш, твои деца... Само мене ми е чудно малце дете да носи име како од шпанска серија а тоа име си има пандан на мајчиниот јазик и разликата е само во една буква ама ок...различни вкусови