Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    @GirlRose , @simona_baby и мене не ми се допаѓа Павле, само и одговорив на членката пошто бараше мислење, и така и ги подредив според мое мислење кое е подобро ако веќе им се стеснил изборот. Ако си го стават Павле тоа е нивен избор, исто како што е изборот и за Огнена, Срна, Вишна, Цреша .... Лимонка, Портокалка... ги има 10000000001 ако гледаме така.... кој како сака нека си го крсти.
    Јас си кажав дека не би крстила дете мое така, ниту пак ќе ми е убаво звучно за изговарање.
    А што сум изнакажала, пишала... па напиј се некое апче ако се изнервира толку @simona_baby , не мислам па дека твоето мислење треба да го изберат тука за најточно и најзакон.

2. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    И на крај краева, ајде па со се ќе се сложиме, ќе праиме лице тука, па нека не постои оваа тема.
    Само за тоа што се сложувате со членките оти си имате некој претходен муабет (претпоставувам) или од шо многу добри сакате да излезете (а нема ни вие да ги крстите Огнена и Срна, тоа е факт) не ме прави мене злобна мислењето и стојам позади него.

3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.490
    Допаѓања:
    17.206
    Ти не кажа дека не би го крстила така туку кажа дека детето е казнето.Моето дете е казнето ако не е нахрането,воспитано,не му овозможам образование итн.А дека ќе го казнам со името тешко.А дека ради тебе би пиела апче тешко,не си толку вредна.

4. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Срна е преубаво име.

На Ugly Duckling, BY<3, Fatalnata и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    @simona_baby ај цитирај кај сум рекла КАЗНА. За СМЕШНО да, за КАЗНА не се сеќавам да сум кажала.
    Види вака, тоа што од едно правиш 10 ( никаде не отидов јас до толку далеку до глад и жед) сега ептен ја изврте ситуацијата како многу да си добра ти а јас многу лоша, со тоа покажа сега колку си незрела. Претпоставувам дека си помала па се запали тука по страниве да се расправаш, изгледа не ти е денот.
    Како и да е, откачи ми се.

6. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Се сложувам. Ме потсеќа на нешто кротко и мило. Баш кога ќе видам бебче со големи очи ме потсеќа на бамби :hug::hug::hug:

На sunmoonstars, Ugly Duckling, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.490
    Допаѓања:
    17.206
    Да,сега сум моментално на распуст.Не кажа казна,кажа што ви згрешило вашето бебе за така да го крстите.Еве ти се откачувам.Околу некултурата,те видовме тебе колку си културна,ни подели по едно апче.поздрав

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Ако беше машко моето ќе беше Василиј,бетон,без размислување,од сентиментални причини и ќе немаше дискусија,и Ѓеорѓиј ми е многу убаво.

На Martka, doubleinfinity, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Во православниот календар е Антониј, Атанасиј.. Мислам не се тоа варијации на нешто друго. И поубаво ми звучи така.

На azelea, doubleinfinity и Stressed Out им се допаѓа ова.
  10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Михаил ако сакате именден , или Стефан, Јован, Теодор.. :)
    Ѓорги и сите слични на него ме потсеќаат на песната грозен Ѓоргија :(

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Нашата керка ке се вика Огнена :inlove: и мене и на мм многу ни се допаѓа името, кумата со задоволство прифати да го каже тоа име кога ке ја прашаат. Ме асоцира на девојка/жена која во животот ке биде своја, борбена и одлучна.
    И искрено не реагирам на коментари од типот ке ја викале вака, ке ја исмејувале.. ако околината нема култура за се ке најде подсмев и забелешка.

На dunika, BY<3, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Која е таа песна? Не сум ја слушнала, ако не ти е проблем прикачи ја, сакам да ја слушнам. :D

13. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Никогаш во моето школување не сретнав некој да се потсмева за нечие име. И навистина не гледам нешто за потсмев во Огнен или Огнена. А за надимак ќе си е Оги. Децата сами по себе не се потсмеваат. Булиингот е одраз на родителите дома. Ако дома слуша потсмев како некоја е дебела, грда или има смешно име и оно истото ќе го прави.

На dunika, BY<3, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  14. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Од Васка Илиева е, ако не се лажам

15. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Омг, не знам дали да се смеам или да плачам за песнава. :x
    Не сум во можност со музика да ја слушнам, само текст ѕирнав, ама ќе ја преслушам покасно обавезно. :emo:

На cresa-jagoda и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно!! Се е до родителите, децата би реагирале ако дома се зборува.
    Сум пишала и прерходно, кај внука ми во одделение има девојче со "старско" име. Никогаш дете така не би крстила, ама ете она не обрнува внимание. Благуња и е исто и како Дарија, Ева и Амелија. Јас изреагирав прв пат кога чув, ама она не. Така да олабавете. До родителите и нивната култура е.

На edna_malecka, dunika, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  18. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Исто и мене, има многу македонски имиња кои ми се преубави, еве како Катина, Јасна, Бисера, Калина......ама овие славјанските да ги речам, Славица, Снежана, Гордана и слично не ми се бендисуваат воопшто. Секоја 2ра тетка родена од 50тите д 70те години е тетка Снеже, тетка Сузе и тетка Горде.....Не сум ни за ептен странските "модерните" имиња, секој со свој вкус нели, лично намене најмногу ми се допаѓаат интернаципналните имиња коишто не ми звучат смешно ставени на наше поднебје, како Ана, Ема, Ива, Марта, Софија, и слични...........
    @BabyD0ll Хана ти е еврејска варијанта на Ана, доста често сречавано име во еврејскиот свет, едно од најчестите нивни имиња. Потеклото е еврејско но сепак е интернационално, се среќава насекаде во светот. А мојата мајка ич не си го бендисува името, сестра ми има 3 ќерки едната се вика Вера, другата Надја и кога се роди третата сестра ми и вика мамо ќе го ставам по тебе Љуба, таман по празникот Вера, Надеж и Љубов, мајка ми вика во никој случај да не си ја ставила Љуба, стави си некое убаво име, моето никогаш несум си го бендисувала :D

На Starchild, cresa-jagoda, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    @sunmoonstars Добро де не мора да го ставате, само кажи го како предлог да видиш што ќе рече маж ти.
    Снежана Љуба на две имиња :D

На sunmoonstars, cresa-jagoda, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Колку очајно е да мислиш дека ако ставиш некое име на детето што според родотелите има некакво значење, ќе го исмејуваат! :headbang:
    Жално!
    Во кој век живееме.
    И да моето дете се вика Огнен, и има посебно значење за мене и мм.

И да ако на пример некој го крсти своето дете Горги, треба да се утепа од нервирање ако го кажат Џорџ?!
    Хахаа мислам пресмешно.

На edna_malecka, Leksikon, azelea и 7 други им се допаѓа ова.